Állatkerti tréning

Dátum: 2015.10.27.

Bevezetés a pénzügyek és a gazdaság világába az állatkert rendszerén keresztül a diákok életkori sajátosságaihoz igazodva.

Modul időtartama: 2 óra

Témakörök:

  • a bevétel, a kiadás és a szükséglet megjelenése az állatkertben;​  
  • az érték fogalma;
  • kockázatok és váratlan helyzetekre való felkészülés fontossága;
  • a sikeres gazdálkodás mögött rejlő logikai összefüggések bemutatása.

Leírás: A program elsősorban 2-5. osztályos diákok számára ajánlott. Mivel ez a modul egyfajta jutalom, a belépők árát a diákok valamint a kísérő pedagógusok részére az Alapítvány állja. A tréningek a Fővárosi Állat- és Növénykertben kerülnek megrendezésre. A cél, hogy a körút során jussunk el a gazdasági tájékozottság növelésének fontosságához. Az egyes állomásokon megbeszélésre kerülnek azok a pénzügyi kérdések, amelyek az állatkert működésével kapcsolatosan felmerülnek. A résztvevők a sétának keretet adó gyakorlat segítségével megtapasztalják, hogy a megállókon tárgyalt költségek nemcsak az aktuálisan megfigyelt állatoknál jelentkeznek, hanem az intézmény többi lakójánál is. Tételesen végiggondolják, hogy milyen bevételekkel rendelkezik az állatkert és hogy mennyire fontos a tervszerű gazdálkodás.

Az állatkerti tréning egyfajta jutalom program azon iskolák, osztályok számára, akik már részt vettek Sulibankos tréningen. A belépők árát a diákok részére az Alapítvány fedezi.

 

Kapcsolat
Fazekas Tímea - oktatásszervező
Telefon: +36 30 616 5052
E-mail: timea.fazekas@okkozpont.hu

Ajánlott tartalmak