Mit is jelent ez?

Robotika, kódolás… a napjainkban trendi fogalmak és eszközök új lehetőségeket nyitnak az oktatás során fontos készségek, képességek fejlesztése területén.

Milyen készségeket fejleszt, ha kisgyermekkorban megismerkednek a gyerekek a kódolás alapjaival vagy a robotikával? Logikus gondolkodás, problémamegoldás, elemző gondolkodás, rendszerszemlélet stb. Csupa olyan képesség, amely felnőttkorban is segítheti a mindennapi boldogulást.

De hogyan hozható összefüggésbe a kódolás, a robotika és a pénzügyek oktatása?

A gyerekek szívesen játszanak, oldanak meg feladatokat, amelyekben robotokat használhatnak. A gyakorlatok sikeres elvégzése után (amelyhez a fent említett készségek, képességek mindegyikére szükségük van) beszélik meg a gyakorlat vezetőjének irányításával azokat a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási analógiákat, amelyeken keresztül érthetővé válnak számukra pénzügyi alapfogalmak, gazdasági folyamatok. Erre utal az alkalmazott robotika kifejezés….

 

Hol és mikor lehet kipróbálni?

A Digitális Témahét keretein belül

2018. április 12. BUDAPEST

12.00 – 14.00

A megadott időpontban 2 osztályt tudunk fogadni a budapesti OK Oktatási Központban.

Regisztrálni az alábbi linken lehetséges:

https://goo.gl/forms/hefSgXzn41nsNqZu1

 

2018. április 12. NYÍREGYHÁZA

8.00 – 10-00

10.30 – 12.30

13.00 – 15.00

Időpontonként 1 osztályt tudunk fogadni a nyíregyházi OK Oktatási Központban.

Regisztrálni az alábbi linken lehetséges:

https://goo.gl/forms/l4374kpVe2OzbZMC2

 

Pedagógusként, szülőként is érdekli a pénzügyek oktatásában alkalmazott robotika?

 

2018. április 12. 16.00 – 19.00 között Önt is várjuk sok szeretettel a "Digitális oktatás a Pénzügyi – gazdasági oktatás határok nélkül című projektben" elnevezésű rendezvényünkre, amelyen saját élményen keresztül tapasztalhatja meg, mit és hogyan tanulnak a gyerekek az OK Oktatási Központban. Emellett két vendégelőadó mélyíti el tudásunkat a virtuális világ, a robotika és az oktatás területén. Dr. Galambos Péter, az Óbudai Egyetem tanára tart előadást Együttműködés a virtuális térben címmel, illetve Hanesz Angelika, a Talentum Cassoviensis Alapítvány kurátora, gyakorló informatika tanár meséli el tapasztalatait a Lego robotokkal való oktatásról. Bővebb információ: http://www.okpedagogusklub.hu/aktualis

A programra regisztrálni az alábbi linken lehetséges:

https://goo.gl/forms/U1Sr1CLkNeeSYGmG3

Ajánlott tartalmak