Vége a lemerülő telefonnak?

Dátum: 2017.10.08.
Kategória: Tech

Itt az új iPhone. Tudod az, amit vezeték nélkül kell tölteni. Na, de most nem arról lesz szó.

Akkor miről?

Kérlek szépen, most a vezeték nélküli töltésről lesz szó. Pontosabban annak egy új módjáról. Mert a wireless töltés már régi. Mármint nem nagyon régi, csak viszonylag, mert a piramisok, na, azok régiek. 

Szóval eddig az volt a szabály, hogy a vezeték nélküli töltőnek fizikai kapcsolatban kellett lennie a töltendő eszközzel. Töltőlap, vagy állvány. A lényeg, hogy hozzáérjen.

Aztán van ez az "MIT" nevű hely, lehet hallottál már róla. Massachusetts Institute of Technology teljes nevén, de az MIT jobban hangzik. Szóval gondoltak egyet, és létrehoztak egy újfajta töltési módot, ahol nem kell a fölösleges fizikai kapcsolat. 

Bizony, akár 30 centiméterről is gond nélkül működik. 

Hogyan? Sugárformázó algoritmust használva irányítja a naftát a telefonra. Elég király. Pláne, ha belegondolsz, hogy mi következhet ezután. Ezzel a töltési módszerrel látnák el a powerbankokat. Táskádban van egy külső akkumulátor, zsebre vágod a telefont, és közben tölt. Én biztos vennék.

A neve egyébként „Pi”. De térjünk kicsit vissza a jelenbe, a mostani koncepció szerint a töltőn kívül, kelleni fog egy telefontok is. Azt ígérik, hogy minden telefonnal kompatibilis lesz, amihez van tok.
Egyszerre négy eszközt lehet tölteni teljes gázzal, viszont ha ráérünk és nem baj, ha lassabban töltődik a kívánt eszköz, akkor többet is.
Minek voltán ez még csak egy startup, és elég új is a dolog, az ára sajnos nem két forint. 

Állítják, hogy nem lesz drágább 200 dollárnál. Mondjuk ennyiért (körülbelül 53 ezer forintért) már telefont is lehet venni. 

Ajánlott tartalmak