Kategória: Aktuális

Szereted a legendákat, az ókori Egyiptomot és a kincseket? Akkor ott a helyed!

Ha el szeretnél merülni az ókori Egyiptom varázslatos világában, megcsodálnád a fáraó kincses ládáit és dobozait, akkor a Tutanhamon – Rejtélye és Kincsei kiállítást neked találták ki. November 8-tól meglátogathatod a tárlatot Budapesten. Nagyszerű közös program a családoddal vagy az osztálytársaiddal, a szórakozás közben pedig egy csomó hasznos infót is megtudhatsz.

Képzeld el, hogy ezeket a kincseket 3300 éven keresztül senki sem tekintette meg, majd 1922. november 4-én egy brit régész végre megpillantotta őket. Majdnem 100 éve történt ez a feltárás, amikor Howard Carter belépve a sírkamrába felkiáltott és azt mondta: csodálatos dolgokat látok! A kiállítás neked is lehetőséget biztosít, hogy átéld ezt az élményt. A tökéletesen (egyiptológusok bevonásával készített) másolt kincseket te is megnézheted, és felfedezheted ennek a nagyszerű ókori világnak a történetét, hangulatát.

 

 

De ez nem minden!

A kincsek mellett meglepetések és extrák is várnak rád, mint például videók és grafikák, amelyek színesebbé teszik a tárlatot az érdeklődők számára. Közel 1000 darab tárgyat vizsgálhatsz meg a kiállításon. Szóval egész napos programra készülj, ha nagyon rabul ejt a világ.

A tárlat 2020. március 1-ig tekinthető meg a budapesti Komplexben, a Király utca 26. szám alatt. Érdemes időben érkezni.

 

Ajánlott tartalmak