Kategória: Érdekesség

Megtervezed, megszavaztatod, és ha a zsűri a tiédet választja, nyert ügyed van!

A közönség általál készített készletek neve „Ideas”. Biztos találkoztál már velük. Az én személyen kedvencem a Saturn V rakéta, amivel idén karácsonyra leptem meg magam. Na mindegy, zárójel bezárva.

A dolog persze nem új keletű, 2008-ban kezdte meg működését egy Japán weboldalon a LEGO közreműködésével. A legeslegeslegelső szett egy tengeralattjáró volt, a Shinkai 6500 Submarine.

Itt még talán felfedezhető, hogy kisebbek voltak az ambíciók. Na de ma… Mindjárt oda is eljutunk, kis türelmet.

 

Hogyan működik most a dolog?

Igazából tök egyszerű. Van egy jó ötleted, és megépíted. Az építést kétféleképpen csinálhatod, első, hogy fizikailag megépíted lefotózod majd feltöltöd a https://ideas.lego.com/ oldalon, kettő virtuális építőelemek segítségével készíted el a megálmodott szettet, és azt töltöd fel (ugyan oda).

Azonban, eddig volt könnyű a dolog. Ha elkészültél a mesterművel, akkor 60 napod van rá, hogy 100 támogatót szerezz (lényegében lájkokat).

Ez talán nem tűnik olyan nehéznek. A következő lépcsőfok megmászásához maximum 12 hónap áll rendelkezésedre, de itt már 1000 embert kell rávenned arról, hogy a te ötleted igen is egy jó ötlet!

Na, 1000 ember elég sok már? Nem? Sebaj, ugyanis, ha tovább akarsz haladni, ötezer támogató kell neked, de rossz hír, hogy az időd egyre fogy, így már csak 6 hónap áll rendelkezésedre.

A jó hírem az, hogy ha eddig eljutottál, akkor már a vége felé jársz. Rossz hír, hogy ha itt esel ki, akkor nagyon rosszul fogod érezni magad. Bocsi.

 

Dupla vagy semmi?

Komolyan kérdezem. A legvégső támogatói lépcsőnél ugyanis az előző támogatók duplájára, azaz 10.000 virtuálisan éljenző személyre van szükséged. Ha idáig eljutottál, akkor fogadd őszinte gratulációmat, mindent megtettél, hogy a te LEGO készleted legyen a következő forgalomba kerülő készlet.
Innentől a szakmai zsűri veszi át a feladatot, és folyamatosan szűkítik a versenyzők számát, míg végül, csak egy marad.

Jöhet a siker, csillogás, ragyogás, és az általad megálmodott LEGO készlet?  

És íme néhány kép, a már megvalósult projektekről.

 

 

 

 

Ajánlott tartalmak