Kategória: Pénzügyeink

Az Apple nemrég bemutatta a saját hitelkártyáját.

Az Apple nemrég bejelentette, hogy kiad egy saját hitelkártyát, az Apple Cardot, ami egy titánból készült fizikai kártyalap (azonosító számjegyek nélkül) és világszerte bárhol lehet majd elvileg használni.

 

Mit kell tudni a kártyáról?

Az új termékkel kapcsolatban az Apple még nem tisztázott mindent, de úgy tűnik, hogy a legtöbb embernek nem is maga a szolgáltatás, hanem inkább a kártya keltette fel inkább az érdeklődését: a lézerrel gravírozott (bevésett) titán sokkal elegánsabb, mint egy műanyag lapból készült bankkártya, és alig szerepelnek rajta adatok, ez pedig letisztulttá teszi.

 

A kártya egyedi számmal rendelkezik, bár ez nincs rajta feltüntetve, hanem a telefon fogja tárolni. A vásárló különböző grafikonokat és kimutatásokat kérhet a vásárlási szokásairól, és például azt is megnézheti, hogy egy hónapban mennyit költött élelmiszerre.

 

Az Iphone Wallet vagyis pénztárca alkalmazásán keresztül pedig az is követhető lesz, hogy milyen típusú tranzakciókat hajtottak a kártyával végre és itt lehet nézni majd azt is, hogy mennyi az egyenleg. A kártyának nem lesz éves díja.

 

Az Apple Card eleinte csak az Egyesült Államokban lesz elérhető idén nyártól. Arról még nem volt szó, hogy más országokban mikor kerül bevezetésre, de ami késik, nem múlik.

 

Neked is lehet bankkártyád

Ha unod már, hogy az apró folyamatosan lehúzza a zsebedet, és nem szeretnél a készpénzzel bajlódni, de elmúltál már legalább 7 éves, akkor Te is igényelhetsz saját bankkártyát.

A Junior számlacsomagodhoz 7-14 éves korig az OTP Junior Start bankkártyát, 14-24 éves kor között az OTP Junior MasterCard Online bankkártyát ajánljuk.

Ajánlott tartalmak