Te egészségesen táplálkozol?

Dátum: 2018.12.05.
Kategória: Érdekesség

Én például igyekszem. Igyekezz te is!

Számold ki, hogy mennyire eszel rendesen. Nem kell se papír, se toll se semmi. Kattints erre a linkre. https://szamoldki.hu/hu/kalkulator/mennyire-taplalkozok-egeszsegesen

Az egészséges táplálkozás több szempontból is fontos.
Jobb fizikummal rendelkezel majd,  és úgy általánosságban is. Egészségeseb leszel.

 

Egyek almát mindig?

Természetesen nem. Mármint az alma finom, és egészséges is, de nem kell almadiétát folytatnod. Szóval igen is tessék gyümölcsöt enni, meg zöldséget. Egyszer próbáld ki, hogy a rántott húst párolt zöldséggel eszed, nem pedig rizzsel. Aztán próbálj mondjuk heti egyszer kétszer így étkezni. Mármint egészségesen.

 

Ehetek Mekis kaját?

Sajnos nem. Persze, egyszer-egyszer ellehet csábulni, de nem hetente. Ha pár havonta betolsz egy sajtbureszt, azzal még nem követtél el óriási hibát. Már ha ez normális méretű, és nem valami mutáns 15 kilós húsból készült szörnyszendvics.

Mert az sok.

 

Változatosság

Az sem jó, ha van egy tuti kajád, ami egészséges és csak azt eszed. Tessék változatosan étkezni. Reggelire például rengeteg féle gyümölcsből válogathatsz. Készíts belőlük valamit. Készíts egy kis zabot, majd tegyél hozzá gyümölcsöt. Persze darabold fel azt a gyümölcsöt. Ha úgy érzed, hogy mélyebben beleásnád magad a dologba, akkor nosza! Irány a google!

Ajánlott tartalmak