Sportra fel!

Dátum: 2018.10.10.
Kategória: Sport

Izzadni kell…

Történt már úgy, hogy nincs sok kedvetek napközben tesi órára menni? Vagy esetleg, hogy szívesen kihagynátok a délutáni edzést egy fárasztó nap után? Nos, ez esetben van egy rossz hírünk: a ti korotokban elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. (Ezt biztosan sokat hallottátok már… nem, most nem hegyi beszédet fogok tartani.)

 

Viszont ezt tudomásul kell venni:

 

a rendes testi fejlődés alapja, hogy a testetek mozgásban van és bizonyos időközönként sportolásnak teszitek ki. Természetesen nem illik minden sport mindenkihez, így ajánlott minél több sportot kipróbálni, hogy meg tudjátok találni azt, ami nektek a legjobban megfelel. (Főként, amelyikben örömötöket lelitek).

 

Ennek viszont bizony lehet egy csúfos akadálya. Különböző sportok különböző kiadásokkal járnak, így új sportok kipróbálása függhet attól, mennyi pénz tudtok költeni rá. Adunk pár jó tanácsot, amit érdemes lehet szem előtt tartani, mielőtt belevetnétek magatokat a sportolás világába.

Például, a már említett iskolai testnevelés órák kiváló alkalmat biztosítanak arra, hogy mozgáshoz jussatok. De egy csomó iskolában tanítás után is járhattok edzésekre. Ezek általában ingyen vannak. Mi több, sok esetben arra is van lehetőség, hogy az iskolán keresztül valamilyen egyesülethez csatlakozzatok, így nagyon alacsony pénzből tudtok edzésre járni.

Ha mégis úgy döntötök,

 

hogy menekülőre fognátok az iskolából, akkor a következőkre figyeljetek. Vannak olyan sportok, amelyeknél szükségesek különböző eszközök is. Ilyenkor gyakran megesik, hogy tagsági díj fejében biztosítják, sőt tárolják is számotokra ezeket.

Viszont vannak olyan sportágak, ahol saját magatoknak kell beszerezni a felszereléseket vagy a ruhákat. Ilyenkor érdemes végiggondolni, hogy olcsóbban vagy használtan is hozzájuk tudsz-e jutni. (Egyébként az új nem mindig jelent jobb minőséget.).

Fontos arra is odafigyelni, hogy az egyesület által megadott összeg havi díjat (tehát egy hónapban korlátlan) vagy alkalmi díjat (tehát bizonyos összegért megadott alkalommal tudtok menni) jelent.

Akárhogy döntötök is az előbb felsoroltak fényében, mi csak arra tudunk bátorítani titeket, ami a legfontosabb: szeressétek a sportot, amit űztök, mert mozogni kell. (És jó! És egészséges!)

 

Izzadásra fel!

Ajánlott tartalmak