• Főoldal  
  • Cikkek  
  • Rekordbevételek a moziknál. Íme, a 2019-es év!  
Kategória: Pénzügyeink

Az oroszlánkirály, Jégvarázs 2, Pókember – Hazatérés, Marvel kapitány, Toy Story 4, Joker, Aladdin, Star Wars: Skywalker kora… szerinted mi lehet bennük a közös?

Hiszed vagy sem, ezek a filmek mind átlépték az egymilliárd dolláros (300 milliárd forintos) jegybevételi küszöböt 2019-ben.

 

A tavalyi évben pedig trónbitorlás is történt!

Ugyanis a Bosszúállók: Végjáték átlépte a 2,789 milliárd dolláros bevételi határt, így az Avatar lecsúszott a második helyre, a maga 2,788 milliárd dollárjával. Közel 818 ezren váltottak jegyet a filmre, háromszor annyian, mint az élőszereplős Aladdinra, ami a második legnépszerűbb film volt idén hazánkban.

Az észak-amerikai mozis bevételek 2019-ben 11,4 milliárd dollárt (3433 milliárd forintot) értek el – ismertette a Comscore oldala. Ez a jegybevétel a második legnagyobb észak-amerikai viszonylatban. Ezen kívül az elemzők arra is rámutattak, hogy nemcsak azok a bevételű filmek járultak hozzá a rekordhoz, amelyek ilyen nagy összeggel végeztek (pl. Az oroszlánkirály – 1,65 milliárd dollár, ami 496 milliárd forint), hanem a százmillió dollár fölötti bevételű produkciók is. Ezek a tavalyi teljes észak-amerikai mozis bevétel 63,8 százalékát adták.

 

 

Az észak-amerikai Mozitulajdonosok Országos Szövetsége (NATO) közleménye szerint a filmszínházak látogatottsága tartja magát, a mozis jegybevételek növekednek. A szervezet 2020-ra is hasonló kilátásokat jósolt.

Ha valamelyik filmet/mesét még nem láttad a felsoroltak közül, kellemes hétvégi program lehet a család számára egy közös mozizás.

Ajánlott tartalmak