Program esős időkre

Dátum: 2019.05.15.
Kategória: Ajánló

Jártál már az új Szépművészetiben?

Visszafordíthatatlanul közeledik a nyár, de mindig légy résen: készülj esőprogrammal is! Jártál már az új Szépművészetiben? Itt az ideje! Én is elkéstem vele egy kicsit, de annál izgatottabb volt a várakozás. (Arról nem is beszélve, hogy legalább elkerültem a nagy tömeget és volt mit csinálni egy borúsabb szabadnapon. Még jól is jártam!)

 

Hiszed vagy sem,

a Szépművészeti Múzeumot három évig rekonstruálták, hozzávetőlegesen 14 ezer négyzetméteren kellett dolgoznia egy elég komoly csapatnak. De nemcsak sima felújításon esett át ez az épület, hanem az állandó kiállítását is újrarendezték. A terek felfrissültek, interaktív elemek kerültek a kiállítótérbe. Sőt, a pihenő részeivé váltak iPadek, amelyek segítségével további információkat tudhat meg az érdeklődő a kiállított tárgyakról. A felújítás érintette a fűtő-hűtő rendszer felújítását és a tetőszerkezet helyrehozását is. A munkálatok összköltsége elérte a 15 milliárd forintot. De cserébe kaptunk egy világszínvonalú múzeumot.

 

 

Melegen ajánlom nektek a Román Csarnok meglátogatását, lenyűgöző a látvány. 900 négyzetméteren egy középkori bazilika környezetét varázsolja elénk. Nem mellesleg 70 éve most először tárta ki ajtaját a nyilvánosság előtt ez a tér, köszönhetően több mint 50 restaurátor keze munkájának a csodás eredményt. Még hozok pár számot, hogy elvarázsoljon a szinte felfoghatatlan nagyság: közel 2500 négyzetméter falfelületen folytak a munkálatok, 1500 liter konzerválóanyagot használtak fel, 100 kiló más-más színű pigmentet és öt és fél kiló aranyat vittek fel a fal felületeire. Óriási.

 

2018. október végétől a Román Csarnok és a Leonardo-kiállítás látogatható, az összes új állandó kiállítás pedig majd 2019 közepétől lesz újra nyitva. Mindenkit szeretettel várnak!

 

Ajánlott tartalmak