Pagonyba be, kalandra fel!

Dátum: 2018.01.06.
Kategória: Ajánló

Jártál már a Pagony könyvesbolt Bartók Béla úti boltjában? Tudod, hogy miben lehet ott részt venni?

A Pagonynál találod az ország első gyerekeknek szóló szabadulószobáját. Miért olyan nagy szám ez? Mert a Rumini sztori adja a kerettörténetet.

Berg Judit regénysorozatában Rumini és Balikó két árva egérfiú, akik hajósinasként járják a világot. A díszlet pontosan illeszkedik a sztorijukhoz: van itt vitorláshajó, bazár, denevérfestmény, de csontváz is… minden, ami segíti azt, hogy bele tudd élni magad a játékba.

Rumini kíséri végig a résztvevőket, de láthatatlanná tévő kalapját egy pillanatra sem veszi le, csak a hangjával mutatja az utat. Figyelmeztet a veszélyekre, segít a varázseszközök összegyűjtésében, ötleteket ad a feladatok végrehajtásával kapcsolatban. Számzárak, lakat-kulcsok, titkos ajtók, jelszavak vezetnek, hogy megtaláld a kiutat. Résen kell lenni, mert csak 45 perc van megoldani a feladványokat.

A szabadulószoba egész héten nyitva tart, de mindenképpen jelentkezz be, mert akkora az érdeklődés, hogy alig vannak szabad helyek. Két különböző pályával várják a vendégeket 265 négyzetméteren:

  • a kék (talán könnyebb?) pályán, vagyis a Vérszívó denevérbarlangban, ahol Elbán herceg uralkodói pecsétgyűrűjét kell megtalálni ahhoz, hogy sikeresen teljesítsük a pályát
  • a piros (nehezebb?) pályán a Holdbékák mocsarában kell megtalálni a Receficefa gyógyító kéregesszenciáját és a kalózkirály pecsétgyűrűjét

Azért még egy fontos információnak szerepelnie kell itt: hogy mennyibe kerül ez az egész? 2-4 játékosnak 9000 forint, a további résztvevőknek 2000 Ft. Nem ez a legolcsóbb program, de ha takarékoskodsz és összegyűjtöd rá a pénzt, hatalmas élmény vár.

Ajánlott tartalmak