Olvasni jó

Dátum: 2019.04.04.
Kategória: Ajánló

Könyvajánló az egészséges öntudatért.

Olyan könyvekkel készültem nektek mára, amelyek bátorságot adhatnak az életünk bizonyos helyzeteiben. Elolvasásukkal túl tudunk jutni egy-egy nehéz helyzeten, segíthetnek a bajban. Nem is fogok most belemerülni a részletekbe, csak megmutatom őket. Ha úgy érzed, hogy számodra aktuális valamelyik témája, akkor kerítsd elő és támaszkodj rá.

 

Kádár Annamária: Lilla és Tündérbogyó

Tündérbogyó segít Lillának és a meséket olvasóknak, hallgatóknak az érzelmeik kifejezésében, megértésében, elfogadásában. Örömöt, bánatot, testvérféltékenységet, gyászt, haragot, félelmet élnek át a szereplők, velük együtt a történetek megismerői is. Nehéz pillanatokban jól esik másokkal azonosulni.

 

Kertész Erzsi: Nem mese

Nemet mondani nem mindig egyszerű. Tapasztaltad már? Ebben a könyven megismerheted, hogy milyen formái vannak a nemet mondásnak és megtanulhatod, hogy időnként igenis kell nemet mondani.

 

Jill Tomlinson: A bagoly, aki félt a sötétben

Te félsz a sötétben? Kisebb korodban féltél? Bevallom, hogy én nagyon. Jó lett volna, ha már akkor találkozok ezzel a könyvvel és kicsit megnyugodok Hupp, a bagolyfióka segítségével.

 

Sárvári Töttős Györgyi: Szuperhős szakszervíz

Volt valaha kisebb vagy nagyobb baleseted? Tört el a kezed, sérült meg a lábad? Karcolás már biztosan volt rajtad, még ha nem is fájt annyira. A könyvben szereplő történetek a gyógyulásokat segítik, a különböző betegségek folyamatát mutatják be. Segítségével át lehet vészelni a bajt, meg lehet érteni, hogy mi történik másokkal.

 

Paulik Móni-Vincze Zsuzsi: Lili és a bátorság

Lili egy átlagos lány egy nem átlagos helyen. A cirkusz az ő otthona, az ott élők a barátai. Legnagyobb vágya, hogy egyszer a Cirkusz Királynője lehessen, ehhez viszont nagy bátorságra lesz szüksége. A könyv érzékeny problémákat érint, így az intim testrészekre vonatkozó kérdések, a nemet mondás vagy a jó titok-rossz titok témája is megjelenik benne. Segíthet megfogalmazni olyan kérdéseket, amelyeket magunktól nem biztos, hogy ki mernénk mondani.

 

Békés Pál: A félőlény

Rémséges rémek tartják rettegésben a világot, így a Félőlényt is, aki bezárkózik otthonába és abban bízik, hogy ott semmi baj nem történhet vele. De ő a rémek legnagyobb ellensége, hiszen az általa szeretett és olvasott könyvekben még mindig győz a jó, ami a rémek számára veszélyes.

 

Kertész Edina: A lány, aki orvos akart lenni

A könyv főhőse, Hugonnai Vilma, olyan világban született, amikor a nők még nem járhattak egyetemre. Ő azonban más volt, mint a többiek, kitartása példaértékű mindenki számára.

 

Kate Scott: Óriás

A műben szereplő Anzo nagyon alacsony termetű, ellentétben a rokonaival, akik nagyon magasak és hangosak. Mit tehet főhősünk, hogy szülei észrevegyék? Hogy ne csak a legjobb barátai fogadják el? Hogy mások is meglássák, hogy milyen tehetséges? Ismerősek a kérdések? Ha igen, akkor mindenképpen ajánlom a könyvet.

Ajánlott tartalmak