Okosvíz? Igen, létezik!

Dátum: 2018.07.31.
Kategória: Érdekesség

Bombaként robbant a hír, hogy hazánkban kezdik gyártani az okosvizet. Na de mitől lehet okos a víz?

A víz alapanyaga a Coca-Cola egyik cégének zalaszentgróti ásványvize. Ebből egy felhőképződést utánzó gyártási folyamatban jön létre a különlegesen tiszta és friss ízű ital.

 

Évi százmillió palack a cél

 

Az okosvíz előállításához szükséges technológiát Európában eddig csak Nagy-Britanniában és Hollandiában alkalmazták. Először Olaszország, Ausztria, Oroszország, Csehország, Szlovákia, Szerbia, Horvátország és Írország boltjaiba jut majd el a hazánkban előállított okosvíz. Magyarország legnagyobb üdítőital-gyártója a következő években százmillió palack okosvíz előállítását tűzte ki céljául.

 

Lehet a dologban valami, ugyanis a Coca-Cola magyarországi vezetője szerint az okosvíz világszerte az egyik legkülönlegesebb termék. Amerikában és Nagy-Britanniában már az első számú márkává nőtte ki magát.

 

Azért okos, mert okosan készül

 

Azért okos ez a víz, mert a technika, amellyel készítik, okos. A víz készítését a gyártók szerint a felhők ötlete adta.

 

"Úgy terveztük meg, hogy különlegesen tiszta, friss és finom ízű legyen. Ezt úgy érjük el, hogy a gőzlepárlással készített vízhez ásványi sókat adunk. A természetes ásványvizet elpárologtatjuk, a lecsapódó vízpárához magnéziumot, káliumot és kalciumot hozzáadva érjük el az okosvíz különleges tiszta ízét" – állítja a gyártó.

 

Glaceau lesz a neve

 

Glaceau néven fut az okosvíz, mert a Coca-Colának van egy Glaceau nevű márkája. Bár most mindenki megdöbbent az okosvíz hírén, maga a dolog nem is újdonság. Sokan elfelejtették, hogy már 1996-ban bemutatták, 2007-ben pedig már Jennifer Aniston színésznő lett a márka arca, nem sokkal azután pedig a top öt palackozott víz márka között szerepelt egy korábbi okosvíz. Te ki fogod próbálni?

Ajánlott tartalmak