Kategória: Sport

A nyár végével az átigazolások is véget értek. Összegyűjtöttük, mely csapatok költötték a legtöbbet, és azt is, hogy kikre.

Idén is nagyon sok pénzt költöttek játékosokra a topligák, szám szerint több mint 4 milliárd eurót (egy euró most kb. 325 forint). Az európai labdarúgó topligák közé tartoznak az angolok, a spanyolok, az olaszok, a németek és a franciák is.  

Ezek az európai ligák költötték a legtöbbet 

A legtöbb pénzért az angol Premier League (az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság) vásárolt játékost. A költekezési ranglistán második helyen az olaszok állnak, a Serie A (az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság) is egy milliárd euró fölött igazolt focistát. Ebből arra lehet következtetni, hogy az olaszok megunták a folyamatos visszaesést, és szeretnék visszaállítani a liga régi jóhírét. Harmadik helyen pedig a spanyolok, a LaLiga állnak.

Ezek a klubok költötték a legtöbbet

Az új játékosokra a legtöbbet áldozó európai csapat idén ismét a Juventus lett, ami nem csoda, hiszen csak az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldónak 111 millió eurót fizettek. A rangsorba három olasz (Juventus, AC Milan, AS Roma), két francia (PSG, Monaco), négy spanyol (Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Valencia) és hat angol csapat került. Íme a rangsor:

1. Juventus
2. Liverpool
3. PSG
4. Real Madrid
5. Chelsea
6. Roma
7. Monaco
8. Barcelona
9. Valencia
10. Atletico Madrid
11. AC Milan
12. Liecester
13. Fullham
14. Wesh Ham
15. Everton

A legdrágább játékosok

Ha már sorra vettük, hogy melyik csapatok és ligák költötték a legtöbbet, ideje megnézni, kikre költöttek ennyi pénzt. Íme a 10 legdrágább játékos!

1. Kylian Mbappé
2. Christiano Ronaldo
3. Kepa
4. Thomas Lemar
5. Riyad Mahrez
6. Alisson
7. Naby Keita
8. Fred
9. Jorginho
10. Fabinho

Ajánlott tartalmak