Ők a Meki magyar beszállítói

Dátum: 2019.01.10.
Kategória: Érdekesség

Tavaly ősszel rendezték meg a Meki Minőség Mustrát, ahol megismerhettük a hazai alapanyagokat.

A Meki Minőség Mustrán a gyorsétteremlánc ételeihez alapanyagokat biztosító magyar gazdák és beszállítók mutatkoztak be. Az érdeklődők megnézhették, kezükbe foghatták, vagy akár meg is kóstolhatták az étteremlánc termékeibe kerülő alapanyagokat.

 

Sok a magyar alapanyag

 

A „Mekis” sajtburgert majdnem mindenki ismeri, azt azonban kevesen tudják, hogy a McDonald’s termékekhez felhasznált alapanyagok jelentős része hazai termelőktől származik: a csirkehús, a tojás, a hagyma, a méz, a saláta, a koktél-paradicsom, a ketchup paradicsom, vagy a marhahús is. Nézzünk pár példát!

 

McNuggets

 

A Chicken McNuggets alapanyaga filézett (színhús) csirkemell, amit a Bárány család által vezetett kisvárdai Master Good csoport biztosít. A csirkemellett előbb leadarálják, formázzák, hőkezelik, majd kap egy tempura-panírt (ettől lesz kívül ropogós), aztán lefagyasztják. Végül így kerül az éttermekbe.

 

Marhahús

 

A magyarországi éttermekben felhasznált marhahúst hazai gazdák által nevelt marhák adják. Az alapanyagot a Kovács Róbert vezette gyöngyösi Tendon Kft. szállítja az ausztriai feldolgozó üzembe. A Meki szendvicseiben található marhahúspogácsa kizárólag, 100 százalékban darált marhahúsból készül.

 

A marhahúspogácsa elkészítésekor semmilyen adalékanyagot, tartósítószert, mesterséges színezéket vagy aromákat nem használnak. A kész húspogácsák ugyanolyan vastagok és tömegűek. A pogácsákat mínusz 18 fokra hűtik, és ezen a hőmérsékleten tartják egészen a megsütésükig. Semmilyen fűszert nem tartalmaznak, csak a kisütés után ízesítik őket, ekkor is csak kevés só és bors keverékével.

 

Hagyma

 

A Big Macbe és sajtburgerbe kerülő vöröshagyma is hazai beszállítótól érkezik: Szeged környékéről, és Gorzsáról. A Mezőker Kft. 28 éve látja el vöröshagymával a hazai étteremláncot, emellett egész Európában a McDonald’s egyik jelentős beszállítója. A hagyma feldolgozott formában, szárítva érkezik az éttermekbe, és a víztartalma visszanyerését követően kerül a szendvicsekbe.

Ajánlott tartalmak