Kategória: Pénzügyeink

A szegények és gazdagok közötti vagyoni különbség még sosem volt ekkora.

Hihetetlen számokat mutatnak a felmérések, volt olyan időszak tavaly, hogy napi 2,5 milliárd dollárral (700 milliárd forinttal) nőtt a leggazdagabb emberek vagyona.

 

Tovább nő az egyenlőtlenség

 

2018-ban tovább nőtt a különbség a leggazdagabbak és a legszegényebbek között. A kutatások azt mutatják, hogy tavaly a 26 leggazdagabb ember vagyona egyenlő volt az emberiség legszegényebb felének összvagyonával. Tehát a világ 26 leggazdagabb emberének annyi pénze van, mint amennyi a 3,8 milliárd legszegényebb ember összvagyona.

 

A szakértők szerint a gazdagok és szegények közötti egyre szélesedő szakadék megnehezíti a szegénység elleni harcot, ráadásul károsítja a gazdaságot és még az emberek dühét is szítja.

 

Hogy mit tanácsolnak? A szakemberek szerint a kormányoknak először is biztosítaniuk kellene, hogy a vállalatok és a leggazdagabbak biztosan megfizetik az adók rájuk eső részét.

 

Ők a legvagyonosabbak

 

A világ leggazdagabb embere az amerikai Jeff Bezos, az amazon.com alapítója. A lista második helyén a Microsoft alapítója, Bill Gates áll. A harmadik helyet Warren Buffetnek sikerült megszereznie, ő minden idők legsikeresebb befektetője. A befektető az, aki pénzt ad egy vállalatnak, banknak, hogy így nyereséghez jusson.

 

A világ leggazdagabb emberei hatékonyan és nagyon körültekintően kezelik a pénzügyeiket. Warren Buffett például amikor csak teheti, akciós kuponokkal fizet a McDonald’sban.

 

A legtöbb gazdag ember viszont nem ül az életük során összegyűjtött hatalmas pénzhegyen: a legtöbbjük jótékonysági célokra fordítja a vagyonát és segít a rászorulókon.

Ajánlott tartalmak