Kategória: Sport

Az első helyezett nem okoz sok meglepetést.

Nem tévedünk nagyot, ha azt állítjuk, neked is rögtön Hosszú Katinka úszónő jut eszedbe, ha magyar sportolókra gondolsz. Nem csoda, hisz nagyon szép karriert futott be: háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok, ráadásul az első olyan versenyző, aki egy időben tartotta a világcsúcsot mind az öt vegyesúszó számban. De vannak még szép számmal olyan magyar sportolók, akik szintén figyelemreméltó eredményeket értek el.

 

A lista

A magyar Forbes magazin negyedszer állította össze a legértékesebb magyar sportolók rangsorát, amelyen évek óta Hosszú Katinka az első helyezett. A teljes lista a lap márciusi számában olvasható, de az első öt helyezettet már elárulták.

 

Íme a 2019-es lista első öt helyezettje:

 

  1. Hosszú Katinka (úszás)
  2. Fucsovics Márton (tenisz)
  3. Kozák Danuta (kajak)
  4. Michelisz Norbert (autóversenyzés)
  5. Babos Tímea (tenisz)

 

Kik vannak a listán?

Fucsovics Márton hivatásos teniszező. Kétszeres junior Grand Slam-bajnok. Nyolcszor nyert magyar bajnokságot, csapatban aranyérmet szerzett az Európa-bajnokságon. 2010 novemberében Junior Prima díjban részesült.

 

Kozák Danuta ötszörös olimpiai-, tizennégyszeres világ- és tizenhatszoros Európa-bajnok magyar kajakozó, a legtöbb olimpiai aranyérmet nyert magyar női kajakos.

Michelisz Norbert SEAT León Európa-kupa és többszörös túraautó-világbajnoki futamgyőztes magyar autóversenyző.

 

Babos Tímea párosban világelső magyar hivatásos teniszezőnő, párosban kétszeres világbajnok, háromszoros junior Grand Slam-tornagyőztes és ifjúsági olimpiai bronzérmes, kétszeres olimpikon. A 2017-es WTA Finals páros győzteseként az első magyar női teniszvilágbajnok.

Ajánlott tartalmak