Női szerepek

Dátum: 2019.05.16.
Kategória: Érdekesség

Egyre kevesebb a különbség a nők és a férfiak szerepvállalása között.

A nők szerepe egyre erősebbé válik a pénzügyek terén.

 

Nők és a gazdaság

Érdekes felmérést készítettek nemrégiben, amely során több országot vizsgáltak, abból a szempontból, hogy azokra milyen hatást gyakorol nők részvétele a gazdaságban.

 

A felmérés szerint a nők gazdasági befolyása Lengyelországban a legerősebb, utána jön Szlovénia és Magyarország. A többi ország átlag alatti értéket ért el, az eredmények szerint pedig Dániában és Szerbiában van a legkisebb befolyásuk a nőknek a gazdaságra.

 

Kik hozzák a fontosabb pénzügyi döntéseket?

Nem olyan rég arra is kíváncsiak voltak, hogy milyen típusú pénzügyekben hoznak döntéseket a nők, és melyekben a férfiak.

Kiderült, hogy a mindennapi élethez kapcsolódó kiadásokról főként a nők döntenek. Ugyanis a legnagyobb különbség az általános fogyasztási cikkek vásárlásánál ütközött ki, ide tartozik például az étel és ital kiválasztása.

 

A nők 81 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ők intézik ezeknek a cikkeknek a beszerzését, míg a férfiaknál ez az arány 65 százalék. A férfiak több nagyobb értékű kiadásnál, például ingatlan, autó vagy elektronikai termék vásárlásánál döntenek önállóan.

Míg a férfiak többször hoznak ösztönösen döntéseket, a nők inkább részletesebben utánanéznek a dolgoknak, és véleményükkel segítenek a jó pénzügyi döntések meghozatalában.

Ajánlott tartalmak