Kategória: Érdekesség

Gyermekvasutasnak lenni óriási élmény, ráadásul bekerülni sem olyan nehéz.

Ha szeretnél egy valódi kisvasúton önállóan jegyeket kezelni, váltót állítani vagy vonatot indítani, új barátokat szerezni, és szívesen megismerkednél a vasút rejtelmeivel, akkor olvass tovább figyelmesen.

 

Mit takar a gyermekvasutas tanfolyam?

A gyermekvasutas tanfolyamon felkészítenek téged a gyermekvasutas szolgálatokra és a kisvasutas életre. A képzés körülbelül 4 hónapos.

 

A tanfolyam miatt az iskolából hiányoznod nem kell: a foglalkozásokat hetente egy alkalommal vagy pénteken délután (elméleti órák), vagy egy hétvégi napon, általában szombaton egész nap tartják (gyakorlati oktatás).

 

Az első hónapban még csak péntek délutánonként tartanak foglalkozásokat. Ezt követően rendszerint felváltva egy pénteki, illetve egy hétvégi napon.

 

Az elméleti órák mellett gyakorlati oktatás is lesz, ami azért is szuper, mert ilyenkor a már megtanultakat a gyakorlatban is kipróbálhatod és megfigyelheted.

 

 

Kik jelentkezhetnek?

Ha megfelelsz az alábbi feltételeknek, te is bátran jelentkezhetsz:

 

  • általános iskola 4., 5. vagy 6. osztályába vagy annak megfelelő gimnáziumi osztályba jársz,
  • legalább 4-es a tanulmányi eredményed;
  • az iskolaorvos vizsgálata alapján alkalmas vagy vasúti szolgálatra
  • szüleid, iskolád igazgatója és az osztályfőnököd hozzájárul a jelentkezésedhez.

 

Évente kétszer – ősszel és télen – van gyermekvasutas tanfolyam. A következő 2019. október 5-én, szombat reggel 9:00 órakor indul Hűvösvölgyben.

 

Jelentkezni előzetesen online jelentkezési lappal lehet, a tanfolyamot megelőző 2 hétben. A kinyomtatott jelentkezési lapot az iskolaorvos szakvéleményével, iskolai hozzájárulással és a szülő aláírásával ellátva kell a szülőnek magával hoznia a tanfolyammegnyitó napján.

 

További információkért keresd fel a www.gyermekvasut.hu/gyermekvasutasok/tanfolyam/ oldalt.

Ajánlott tartalmak