Kategória: Pénzügyeink

Ezek a bevásárlások nem nagy tételek, inkább kisebb emlékek, szuvenírek. Ha te is szereted a hűtőmágneseket, akkor megérted, miért ezek a legkelendőbbek. Nézzük a legnépszerűbb ajándékok listáját!

Kik és mit vesznek leginkább?

A hűtőmágneseket követik a kézműves tárgyak, a helyi étel/ital-különlegességek, és a hagyományos nagy sláger, a kulcstartó.

Nagyon sikeresek még az országra jellemző ruhadarabok (pólók, sapkák, táskák, egyéb kis kiegészítők). Biztosan láttad már, hogy Budapest legnépszerűbb utcáin, ahol mindig sok a külföldi, a legtöbb bolt ilyen termékeket árul.

Hogy aztán később mi történik ezekkel a tárgyakkal? Nem járunk messze a valóságtól, ha arra tippelünk, hogy valamelyik fiók mélyén porosodnak.

Nézzük, kik is a legnagyobb szuvenír vásárlók a világban:

A portugálok és a spanyolok viszik a pálmát, náluk szinte mindenki valamilyen aprósággal tér haza külföldről. A franciák és az olaszok is rajonganak a szuvenírekért, és minél északabbra mész a térképen, annál kisebb az érdeklődés az emléktárgyak iránt.

A hűvösebb Nagy-Britannia lakói a legkevésbé fanatikus szuvenír-pártiak, de még náluk is százból 64 turista jön haza valamilyen aprósággal.

Hová látogatnak a legtöbben?

Ezek után nézzük csak, hol található a leginkább vendégszerető környezet a külföldi turisták számára. Egy másik felmérésben a következő szempontokat nézték meg: 

  • mennyire nyitottak az emberek a turizmusra,
  • mennyire versenyképesek az árak (jó áron jó minőséget lehet kapni),
  • milyen a biztonság, az informatikai fejlettség,
  • az úthálózat,
  • és természetesen a kulturális és természeti látnivalók.

Első helyen Spanyolország áll, náluk a gazdaság nagy részben támaszkodik a turizmusra. Ezüstérmes Franciaország, a harmadik helyen pedig Németország végzett.
A tízes lista többi szereplője: Japán, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Ausztrália, Olaszország, Kanada és Svájc.

Érdekes, hogy Magyarország csak az egészségturizmusban ért el jó helyet. Hozzánk nagyon sokan érkeznek gyógyászati kezelésekre, és a termálfürdőket, wellness szállodákat felkeresni.

Ajánlott tartalmak