Mit játsszunk, ha esik az eső?

Dátum: 2019.11.12.
Kategória: Pénzügyeink

Szuper benti játékötletek unalom ellen.

Hirtelen november lett. Hűvös van, sokat esik az eső, minden szürke, nyálkás, borongós. A kerékpár és a roller a tárolóba került, a görkorcsolya és a gördeszka a szekrény tetejére. Egyre kevésbé van kedv a szabadban lenni? Csüggedésre semmi ok! Nem szippanthat be a bánatos novemberi időjárás. Rengeteg más lehetőség van a szabadidő hasznos eltöltésére.

 

Vedd elő a régi játékokat!

Biztos vagyok benne, hogy rengeteg játékod van, talán már nem is tudod, hogy  mi lapul a szekrényed mélyén. Egy gyors rendrakással – ez még anyánál is jó pont ;-)  – igazi kincsekre lelhetsz és  számtalan rég elfeledett játékszert fedezhetsz fel újra. Izgalmas sakkparti apával vagy dominózás anyával,  marokkó vagy malomjáték a tesóddal esetleg egy családi römicsata? Akár a társasjáték, amit még tavaly karácsonyra kaptál, de elfeledkeztél róla! Nézz körül otthon, túrd fel a játékosdobozodat és ma biztosan nem fogsz unatkozni!

 

Kreatívkodj!

Minden gyerek szeret nyírni, vágni, színezni, fúrni-faragni, eltüntetni az összes ragasztót és celluxot a házban. Ez így van jól! Alkoss valamit, amire jó lesz ránézni még hetek múlva is! Készíthetsz egy tablót a kedvenc állatodról vagy sportolódról, festhetsz kavicsot, hajtogathatsz origami csodákat, számtalan leírást és ötletet talász az interneten. Közelegnek az ünnepek, használd ki ezeket az esős napokat arra, hogy ajándékot készítesz a szeretteidnek! Írj nekik pár kedves sort vagy másolj le egy szép karácsonyi verset, majd díszítsd ki a munkádat! Meglátod, repülni fog az idő!

 

Rázd fel a családod!

A családod többi tagját is vond be és szervezz családi programot! Menjetek el közösen bowlingozni vagy keressetek fel egy tematikus szabadulószobát, garantált a jókedv. A múzeumok is igazi játszóterek, szuper feladatmegoldós-interaktív programmal várják a diáksereget. De ha nincs kedv kimozdulni otthonról,  egy bújócska vagy párnacsata is feldobhatja a hangulatot. Mozi otthon? Pattogatott kukorica, kényelmes kanapé, meleg takaró, elhúzott függönyök és már meg is hirdetheted a családi mozidélutánt, ennek senki sem fog tudni ellenállni!

Szóval, gyerünk, ne lustálkodj a tableted nyomogatva, légy te a család mozgatórugója!

Ajánlott tartalmak