Minden a nyári diákmunkáról

Dátum: 2018.06.07.
Kategória: Pénzügyeink

Több tízezer diák dolgozik minden nyáron. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

A nyári szünet beköszöntével országszerte rengeteg diák tervezi, hogy az iskolai szünet egy részét nem pihenéssel, hanem munkával tölti. Mielőtt azonban belevágnál, érdemes tájékozódnod a nyári diákmunka feltételeiről!

 

Mikortól dolgozhatsz?

 

A fiatalok akkor vállalhatnak munkát, ha a tizenhatodik életévüket betöltötték, illetve, aki elmúlt tizenöt éves és általános iskolában vagy szakiskolában, illetve középiskolában (gimnáziumban, szakközépiskolában) azaz nappali tagozaton tanul, az iskolai szünetek alatt szintén dolgozhat. 16 év alatt szükséges a szülői beleegyezés.

 

Többféle forma

 

A munkát vállaló diákok többféle formában dolgozhatnak, ami szerepel a munkaszerződésben.

A leggyakoribbak: a munkaviszony (ilyenkor felvesznek alkalmazottként), a megbízási jogviszony (egy határozott időre megbíznak a munkával), iskolaszövetkezet tagjaként történő munkavégzés, az egyszerűsített foglalkoztatás (alkalmi munkáknál).

 

Mikor, mennyit?

A fiatal munkavállalók napi nyolc, heti negyven órát dolgozhatnak, és ha munkaidejük eléri a napi négy és fél órát, akkor napi harminc perc szünet jár. A munka befejezésétől másnap a kezdésig eltelt időnek el kell érnie a tizenkét órát, és hetente két pihenőnap is jár, amiből az egyiknek mindenképpen vasárnapra kell esnie.

 

Ezen kívül a diákok nem dolgozhatnak éjszaka, valamint nem túlórázhatnak, és ha több helyen is dolgoznak, akkor az összes munkaóra idejét össze kell számítani. A fizetésüknek pedig el kell érnie a minimálbér összegét, ami jelenleg 138 ezer forint.

 

Ne felejtsd el a szerződést sem!

 

A munkaviszonyt a munkaszerződés írásba foglalása mellett be kell jelenteni az adóhatóság részére is, ennek hiányában ugyanis a foglalkoztatás „feketének", törvénytelennek minősül. Adózni ugyanis a diákoknak is kell.

Ajánlott tartalmak