Mielőtt vlogolni kezdenél…

Dátum: 2017.12.08.
Kategória: Érdekesség

Gondold át!

A rá szánt idő

Meddig bíbelődhetsz a vlogok elkészítésével? Mennyi időd van rá: hol a határ a hasznosan, a feleslegesen és a pihenéssel eltöltött idő között? Hogyan tudod összeegyeztetni ezt az egészet az egyéb feladataiddal?

Tartalmi korlátok

Vigyázz, hogy mi szerepel a videóidban. Tudod, ami egyszer kikerül az internetre, az örökké ott is marad. Nem biztos, hogy évek múltán örülnél annak, ha a szerelmi vallomásoddal cikiznének az osztálytársaid. De nagyon fontos, hogy soha ne adj ki privát adatokat. (Gondolok itt akár a címedre, telefonszámodra, családi dolgaidra.)

A háttér

Hitted volna, hogy a betörők is kedvet kaphatnak arra, hogy felkeressenek egy-egy vloggert? Hogy miért? Például, mert látnak valami értékes dolgot a kamera hátterében. A mögötted lévő képre mindig figyelj! Már csak azért is, mert elég ciki, ha a szennyesed virít a fejed mögött, miközben éppen azt szeretnéd, hogy komolyan vegyen valaki.

Visszajelzések

Persze, mindenki abban bízik, hogy oda meg vissza lesznek a vlogjaiért. El kell, hogy szomorítsalak: ez nem feltétlenül lesz így. Szinte biztos, hogy jönnek negatív kommentek is, amiket bizony érdemes megosztanod és átbeszélned valakivel.

Kontroll

Ajánlatos lehet ellenőriztetni a videót, amit készítesz. Több szem többet lát alapon. Ez lehet egy szülő vagy a kedvenc tanárod is. Egyrészt el tudják mondani a véleményüket, másrészt fel tudják hívni a figyelmedet arra, ha a jövőben valami kellemetlenséget okozhat a számodra.

Ajánlott tartalmak