Meséből film

Dátum: 2019.06.14.
Kategória: Ajánló

Élőszereplők és CGI a mozikban

Nem tudhatom, ki hogy van vele, de én nagyon szeretem a meséket. Pontosan ezért késztetést érzek arra, hogy minden megfilmesített vagy felújított régi történetet újra és újra megnézzek a mozikban. Aztán vagy bejön, vagy nem. Füllentenék, ha azt mondanám, hogy mindig tetszenek a remake mozgóképek. De ebben az is benne van, hogy túl nagyok az elvárások.

Végtére is a trailereknek az a célja, hogy felcsigázza az embereket és bevonzza őket a mozikba. A legizgalmasabb másodpercek kerülnek bele, hiszen a készítők érdeke, hogy a lehető legnagyobb legyen a jegyeladás és tuti biztos legyen a kasszasiker. (Amúgy milyen érdekes, hogy ezeket a filmeket tipikusan májustól júliusig és novembertől decemberig időzítik. Úgy látszik, hogy az emberek ilyenkor járnak a legtöbbet a moziba.)

Csoda, hogy magasra teszi az ember a lécet?

 

Egyre magasabb az ingerküszöbünk.

Legalábbis azt mondják. És itt van ezzel kapcsolatban az is, hogy erősen kötődöm a szép rajzokhoz meg animációkhoz és nehezen békülök ki a CGI gyengébb verzióival. (Computer Generated Imagery, vagyis számítógép segítségével létrehozott kép a filmekben. Itt lehet gondolni mindenféle digitális filmtrükkre.) Nem tudok rosszabbat elképzelni, mint egy gagyin elkészített állatkát a régi varázslatos rajz helyett. Persze van ám, amikor nagyon eltalálják és ámulok és bámulok.

Az érdeklődés felkeltése nagyjából bejött A szépség és a szörnyeteg (2017) vagy A dzsungel könyve (2016) esetében is.

De mit láthatunk most a mozikban? Nézzük a trailereket!

 

Dumbó

 

Oroszlán király

 

Aladin

 

És mi jön később? Nagyon úgy tűnik, hogy nem sokára megérkezik a Mulan, de már a Szörnyella de Frászról is jönnek a hírek. Alig várom őket! J

Ajánlott tartalmak