Kategória: Ajánló

Október 26-án megnyitott Budapest legnagyobb játszótere. A városligeti Nagyjátszótér több mint 13.000 négyzetméteren várja a gyerekeket.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Magyarország egyik legnagyobb és legizgalmasabb játszóterét kezdték el építeni a Dózsa György út és az Ajtósi Dürer sor kereszteződéséhez közel. A létesítmény minden környező sétányról könnyen megközelíthető, másfél méter magas, egyedi tervezésű kerítésén pedig öt bejárat található.

 

Milyen játékok lesznek?

A játékok közül minden korosztály számára külön csúszdarendszereket, fészek-, kör-, mérleg és függőhintákat, kötélpályákat, forgójátékokat, egyéni és páros rugós játékokat, trambulinokat, többféle homokozót és vizes játékokat állítottak fel.

 

Lesz:

  • 6 különféle csúszda,
  • 10 féle hinta és körhinta,
  • 4 féle forgójáték,
  • 3 homokozó,
  • 7 féle egyéni és páros rugós játék,
  • 2 darab egyedi tervezésű, fél tucat elemből álló nagy köteles-mászó komplexum,
  • és 10 földbe süllyesztett trambulin.

 

A teret úgy alakították ki, hogy a legkisebbek egy védett, belső körben játszhatnak, miközben szüleik kényelmes üldögélve figyelhetek a gyermekeikre. Képzeld, a játékok egy része arra is alkalmas, hogy a család közösen játsszon, a különleges hálós szerkezetek ugyanis elbírják a szülők a súlyát is.

 

A játszótér reggel 8:30-kor nyit, és egészen sötétedésig várja a gyerekeket.

 

Kik tervezték?

A különleges felszereltségű játszótér célja, hogy a természet megismerésére és tanulásra ösztönözze a gyerekeket. A játszótér tervezésében a legkiválóbb szakembereket hívták segítségül: pszichológusokat, tájépítészeket és pedagógusokat. Emellett pedig a gyermekek (Városligeti Ifjúsági Tanácsadó Testület tagjai) véleményét is kikérték.

 

Ajánlott tartalmak