Megérkezett az esőbiztosítás

Dátum: 2019.11.22.
Kategória: Pénzügyeink

Valóra válik a legtöbb nyaraló vágya, már lehet kötni biztosítást eső esetére is.

Biztos neked is van a környezetedben olyan személy, akivel előfordult már, hogy az eső tönkretette a napsütésbe tervezett nyaralását, vagy akár egy olyan pihenését, aminek költségeire már régóta gyűjtött. Egy vállalkozás, a Setoo próbál erre megoldást találni: nemrégiben egy hiánypótló szolgáltatással jelentkeztek, az „esőbiztosítással”.

 

(Egy biztosítás az előre nem látható, véletlenszerűen bekövetkezhető események anyagi kárai ellen nyújt védelmet).

 

Esőbiztosítás

A biztosítási ajánlat egyelőre csak a Campings.com portálon érhető el. Az oldal elsősorban kempinghelyeket, kabinokat, mobil házakat, táborozási lehetőségeket közvetít Európában.

 

A portál mögött álló vállalat a Setoo-val együtt vezeti be a megoldást. Az esőbiztosítással rendelkező ügyfelek 72 órával esedékessége előtt lemondhatják utazásukat és kompenzációt kapnak akkor, ha az előrejelzések szerint esős idő lesz a kinézett vidéken.

 

Hogyan működik ez a gyakorlatban?

A Setoo egy időjárás-előrejelzési specialistával működik együtt. Ha az időjárási adatok alapján eső közeledik, a cég értesítést küld a kempingezni vágyóknak, akik dönthetnek az út, vagy a szállás lemondása mellett. Ha lemondják az utazást, automatikusan pénzügyi kompenzációban részesülnek.

 

A biztosítás költsége több tényezőtől függ, főként attól, hogy a táborhelyek térségeiben általában milyen az időjárás adott évszakban. Általában, az esőre szóló biztosítás a teljes foglalási ár 3-8 százaléka, legalább 15 euró (kb. 500 forint) hetente.

 

A szolgáltatás jelenleg csak az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Olaszországban, Németországban és Ausztriában érhető el.

Az esőbiztosítás megjelenésével a jövőben bizonyára azok is bátrabban foglalnak majd kempingeket, akik eddig a rossz idő miatti félelmük miatt nem tették.

Ajánlott tartalmak