• Főoldal  
  • Cikkek  
  • Matekpélda megoldásáért ingyen vásárlás  
Kategória: Érdekesség

Egy matekfeladat, öt másodperc. Te meg tudnád oldani?

Egy 20 éves egyetemi hallgató szuper dolgot eszelt ki nemrégiben, amivel nemcsak a rászorulóknak segít, de még az üzletet is fellendíti vele.

 

Megoldásért cserébe ingyen vásárlás

Ahmed Alwan egy New York-i üzletben dolgozik. Nagyon fontosnak tartja a rászorulók segítését. Ezért aztán azt találta ki, hogy a családja boltjába betérő vásárlóknak felad egy matekpéldát, ha pedig sikerül megoldaniuk, öt másodpercig ingyen vásárolhatnak. Igen: tényleg azt vihetnek el, amit csak akarnak. Egy kivétel van. A fiú macskáját nem választhatják.

 

És hogy milyen példáról van szó? Nem kell nagyon bonyolult számolási példákra gondolnod. Olyan feladatokat ad fel például, mint mennyi tízszer tíz, mínusz negyven.

 

Tanít és szórakoztat is

Ahmed édesapja egyben az üzlettulajdonos is. Azt nyilatkozta egy amerikai lapnak, hogy a fia által indított játék jót tesz az üzletnek, egyszerre tanít, szórakoztat és segít is.

Az apa elmondása szerint a fiú már egész fiatal kora óta segít neki a boltban, és mindig is nagylelkű volt. Például hitelre adott a környék szegény embereinek árut, hogy azok fontosabb dolgokra költhessék a pénzüket.

 

Ahmedet is kérdezték az újságírók, ő arról beszélt, hogy segíteni akar ezzel az embereknek, de szórakoztató módon. A számlát egyébként a fiú egyenlíti ki a saját pénzéből. Nem mindennapi történet, igaz?

Ajánlott tartalmak