Kategória: Érdekesség

Pár éve a tinédzserek többsége a Facebookot részesítette előnyben, ma mindössze 15 százalékuk szerint ez a fő közösségi oldaluk.

Manapság már közel három milliárd ember használja a közösségi médiát. Nem túlzás kijelenteni, hogy a közösségi média a fénykorát éli, ráadásul a felhasználók száma is évről-évre gyarapszik. Főként a kamaszok élik online az életüket az olyan oldalakon, mint a Facebook, az Instagram, vagy a Snapchat. De melyik a legnépszerűbb?

 

Miközben 2012-ben a tinik 68 százaléka a Facebookot használta a legtöbbet, az elmúlt években ez nagyon megváltozott: manapság mindössze 15 százalékuk szerint a fő közösségi oldaluk.

 

Az amerikai kamaszok 44 százaléka a Snapchatet szereti a legjobban, 22 százalékuk pedig az Instagramot. A felmérést még március és április között készítették több mint ezer amerikai kamasz bevonásával.

 

Ennyien használják Magyarországon

 

Magyarországon a tavalyi felmérések szerint a Facebookot 5,4 millióan, az Instagramot 1,1 millióan, a Snapchatet pedig 493 ezren használták. Persze ez a szám azóta növekedhetett, vagy éppen csökkenhetett.

 

Miből szerzi a bevételét a Facebook?

 

Ha már Facebook, biztos kíváncsi vagy, miből gazdagodott meg. A Facebook bevételének túlnyomó részét a hirdetésekből szerzi, egész pontosan 97 százalékot. A bevétel olyan jövedelmet jelent, amely elvégzett munkából vagy áru eladásából származik.

 

Milyen hatása van a közösségi médiának?

 

A kamaszok életére általában jó hatással van a közösségi média, kevésbé magányosnak, ezáltal magabiztosabbnak érzik magukat a felmérés szerint, amely az amerikai tinédzsereket vizsgálta.

 

Az eredmények szerint a tinédzserek többsége azt gondolja, a közösségi média nem változtat azon, mennyire érzik magukat szomorúnak. Sőt, sokan azt állítják, jó hatással vannak rájuk az online oldalak, és kevesek szerint ront a kedvükön.

Még azt is kiderítették, hogy a fiatalok inkább szöveges üzenetben beszélgetnek, mint személyesen. 

Ajánlott tartalmak