• Főoldal  
  • Cikkek  
  • Már 400 ezer diák tanul pénzügyeket az iskolában  
Kategória: Pénzügyeink

Az új tankönyvcsomagok a pénzügyi ismeretekhez kapcsolódó új köteteket is kaptak az iskolák. Nem olyanok, mint a hagyományos tankönyvek, érdekes példákon keresztül tanulhatsz a pénzügyekről.

Már az elmúlt tanévben is 1500 iskolában 200 ezer diák tanulhatott pénzügyi ismereteket a Pénziránytű Alapítvány 7-10. évfolyamos diákoknak szóló pénzügyi-gazdasági tankönyvekből és munkafüzetekből. Mostantól ezekből még többet rendeltek az iskolák, és közel 70 ezren le is töltötték digitálisan, úgyhogy most már 400 ezren tanulnak pénzügyeket az iskolákban.

Ezt a tantárgyat Pénzügyi ismeretek néven tanulhatod az iskolában 7. osztálytól, általában a matematika órákon belül foglalkoznak ezzel a tantárggyal.

Nem bonyolult, hétköznapi példákon keresztül ismerkedhetsz olyan kérdésekkel, ami a gyakorlati életben segíthet neked is eligazodni a pénzügyek világában.

Ilyen téma például a bankkártyák, a kamatok, a hitelek, a fizetési módok, és általában a takarékoskodás.

A tankönyvek érdekes példákon keresztül mutatják be, milyen pénzügyi döntések elé kerülhetsz, és miként spórolhatsz.

A Magyar Nemzeti Bank támogatásának köszönhetően a Pénziránytű Alapítvány tankönyveinek és kiadványainak több mint 98 százaléka ingyenesen jutott el a diákokhoz.

Az alapítványnak van egy "Pénzügyi Hősképző" appja is, ha érdekelnek a pénzügyek, nézd meg ezt is, játékos formában tanulhatsz.

Később, ha gimnáziumban tanulsz tovább, szintén a matematika órák keretén belül veszitek majd ezt a tantárgyat, sőt, érettségi kérdések is lesznek erről.

Ajánlott tartalmak