Kategória: Zöld

Nem feltétlen kell külföldre utazni azért, hogy szép tájakat láss, Magyarországon is akad jó pár gyöngyszem.

Itt a szünidő, érdemes kirándulni egy jót! Összeszedtünk pár olyan helyet, ahol garantáltan jól éreznéd magad.

 

Magyarpolány

 

Magyarpolány község Veszprém megyében, az Ajkai járásban. Nagyon hangulatos főutcája van: nem véletlen, hogy még Európa Nostra Díjjal is jutalmazták. A házak hűen őrzik a régi korok faluszerkezetét. Ha ott jársz, a Kálvária dombot is érdemes megnézned, amely koronaként magasodik a község fölé.

 

Jósvafő

 

Magyarország északkeleti szegletében Borsod-Abaúj-Zemplén megye szlovákiai határszélén a Jósva, Kecső, Tohonya patakok összefolyásánál, az egykori Gömör-Tornai-karszt, erdő borította sziklás hegyoldalai közötti, völgyben bújik meg a festői fekvésű település. Jósvafő ad otthont az Aggteleki-karszton a nemzeti park igazgatóságának, amely karszt barlangjait 1995-óta hazánk természeti értékei közül elsőként az UNESCO világörökségi védelem alá helyezte.

 

Vágáshuta

 

Vágáshuta község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Sátoraljaújhelyi járásban, Miskolctól 95 km-re. A történelmi Abaúj vármegye egykori határán, a zempléni erdők között megbújva fekszik a község. Különlegessége, hogy 3 részből áll: Dolina, Nagypart, Kispart. A patak csörgedezése és a csodálatos kilátás miden bizonnyal minden érkezőt elvarázsol.

 

Vérteskozma

 

A Fejér megyei Gánthoz tartozó Vérteskozma egy meseszép zsákfalu. A település nevezetességei a 19. századi, hófehér német parasztházak. Az üdülőfalu meseszép fehér házsora, a csend és béke vonzza a kirándulókat, turistákat.

 

Velem

 

Mulatságos neve van a Vas megyében, Kőszegi járásban lévő Velemnek. A zsákfalut oldalról dombok és hegyek veszik körül. Érdekesség, hogy a település területének 70 százalékát erdőség borítja. A falu a szelídgesztenyéséről is híres.

Ajánlott tartalmak