Lime: e-roller

Dátum: 2019.05.22.
Kategória: Ajánló

Elektromos roller Budapesten.

Egyre többet látni vadul rollerező embereket Európa nagyobb városaiban. (Ebben az esetben a vadat a gyakoriság és a lelkesség kifejezőeszközeként használtam.) Nincs ez másként Budapesten sem, ezt erősíti meg egy új kezdeményezés is, amiről itt olvashatsz.

 

Egy kaliforniai startup vállalkozás a fővárossal együttműködve bemutatta Lime nevet viselő 25 km/órás sebességgel suhanó elektromos roller hálózatát. Lényege, hogy gyorsan, kényelmesen, egyszerűen érhesse el az ember célját, sőt, még a forgalmi dugókra és ezzel a környezetünk védelmére is figyelemmel lehet.

 

 

Kezdetben teszt-üzemben indul a roller láz, a „Városok az emberekért” kezdeményezéshez kapcsolódva, de a hirdetők bíznak benne, hogy szolgáltatásukkal hosszútávon megkönnyítik a fővárosiak életét.

A Lime roller beépített GPS rendszerrel és automata zárral rendelkezik. Használatba vételéhez le kell tölteni egy alkalmazást, regisztrálni a kért feltételekkel és máris mutatni fogja az aktuális állapothoz legközelebbi szabad rollert, amit a mobiltelefon segítségével fel is lehet oldani. Szóval ezentúl senki se lepődjön meg, ha az utcasarkokon zöld rollereket lát, ugyanis a felhasználók bárhol letehetik a guruló eszközt. Bizony, ahol csak akarják. (Be kell vallanom, hogy külföldi országokban elég meglepő helyeken is belefutottam már ilyen közös járművekbe, reméljük, hogy a magyar közlekedési kultúra és illem fejlettebbnek mutatkozik majd.) De biztos, ami biztos, a Lime csapata éjszakánként begyűjti a kütyüket, és feltöltik őket, hogy reggel újra működhessenek és megkönnyíthessék a közlekedést.

https://index.hu/techtud/2019/04/02/heteken_belul_indul_az_elektromosroller-kolcsonzo_tesztje/

 

Egyébként Budapesten autómegosztók (Greengo, Mol Limo) és kerékpármegosztó (Mol Bubi) 

Ajánlott tartalmak