• Főoldal  
  • Cikkek  
  • Könyvajánló: Csúfolódás az iskolában?  
Kategória: Ajánló

Ismerd meg te is a csúfolórobotot!

Rengeteg kisiskolás polcán megtalálhatóak már a Pagony kiadó Most én olvasok! nevű sorozat kötetei, melyek nagy betűkkel, könnyen értelmezhető mondatokkal és sok képpel segítenek a gyerekeknek elsajátítani az olvasáshoz szükséges képességeket.

 

Most én olvasok!

A Most én olvasok! sorozatban található könyvek mind tartalmilag, mind formailag a kezdő olvasók szintjéhez alkalmazkodnak. A könyvek készítőinek fontos szempont volt az is, hogy a mesék izgalmasak legyenek, és egyben az iskolásokat érintő problémákkal, témákkal is foglalkozzanak.

 

Miről szól a csúfolórobot története?

A történet egy kislány mindennapjairól szól, melyek főként a padláson lévő műhelyben készülő furcsa masinák feltalálása, megvalósítása, hasznosítása körül forognak. De még egy ilyen rendkívüli 7 éves feltalálónak is vannak kötelességei. Ugyanúgy iskolába kell járnia, mint minden vele egykorú gyereknek. Az iskolai élet pedig bizony tele van örömmel és bánattal is.

 

 

A nem átlagos gyerekek, akik mondhatni kilógnak a sorból, gyakran kiszorulnak a társaságból, ami szomorúságot, magányt és félelmet ébreszthet bennük. A történet főszereplője, Franciska egyik napról a másikra a rosszindulatú megjegyzések kereszttüzében találja magát: hol az óriási hajkoronája miatt csúfolják, hol a hasonló érdeklődésű fiúbarátja miatt pécézik ki. A kislány persze elkeseredett lesz, nem tudja, mit tegyen. Elpanaszolja bánatát a szüleinek, de úgy érzi, hogy ők nem oldhatják meg helyette a problémáit.

 

Egyik nap végül eszébe jut a tökéletes megoldás: Miszter X-et, a család mindig udvarias takarítórobotját új tulajdonsággal ruházza fel: a robot mindenkinek visszavág, aki nem kedves Franciskával. Másnap az iskolában már nem néz ki túl jó ötletnek a csúfoló funkció, mert Miszter X konkrétan elszabadul, és válogatás nélkül sértegetni kezdi az iskola tanárait és diákjait.

 

A kislány apukája próbálja menteni a helyzetet és minden tudását bevetve visszaváltoztatja az undok robotot a régi udvarias takarítórobottá. Franciska és a többi gyerek is megtanulja hát, hogy csúfolódni nagyon nem szép dolog. Ha valaki bánt téged, nem a visszavágás fogja megoldani a helyzetet, sőt. Ilyenkor csak még nagyobb veszekedésekbe kerülhetsz.

 

Ha megtetszett a történet, keress rá a Pagony kiadó honlapján!

 

Ajánlott tartalmak