Kategória: Pénzügyeink

Egy nyolcéves kisfiú, Ryan Kaji lett az elmúlt év legtöbbet kereső youtubere.

A vloggereknek, influencereknek általában elég csak egy jó kamerába pénzt fektetni. Ha humorosak és érdekesek, akkor akár dollár milliárdokat is kereshetnek a YouTube-on. A legtöbbet tavaly egy fiatal kisfiú kaszálta: évente 6,3 milliárd forintnak megfelelő összeget keres a YouTube-on játékok tesztelésével.

 

Ki ez a kisfiú?

Ryan Kaji a leggazdagabb YouTuber, ami azért is igazán figyelemre méltó teljesítmény, mert csak 8 éves. A texasi kisfiú megvásárolja a játékokat, játszik velük, majd véleményt mond róluk egy videóban. Fiatalsága miatt a szülei felelnek a 2015-ben létrehozott csatorna üzemeltetéséért. Már most több, mint 23,5 millió feliratkozója van, és óriási befolyással bír a játékiparra.

 

Ők kerültek még fel a toplistára

  • A második legtöbbet kereső YouTube-csatorna a Dude Perfect lett. A csatornát öt fiatalember, Tyler Toney, Cody Jones, Garrett Hilbert, Coby Cotton és Cory Cotton hozta létre, hogy nehéz és látványos trükköket mutassanak be. Videóikra 48 millió feliratkozó kíváncsi. Körülbelül 20 millió dollárt kerestek.
  • A harmadik helyre egy szintén nagyon fiatal gyerek került: a Dél-Oroszországban született, de Floridában élő Anastasia Radzinskaya csak ötéves. A kislány „Like Nastya” nevű csatornájára már 45 millióan iratkoztak fel, bevétele 18 millió dollárra rúg.
  • Nem sokkal maradt le az orosz kislányhoz képest Rhett McLaughlin és Link Neal közös, Rhett and Link nevű csatornája. A videózással ők 17,5 millió dollárt kerestek, és 16 millió feliratkozójuk van.
  • Az ötödik helyet a sminkvideóiről ismert Jeffree Star szerezte meg 17 millió dollárral. Neki szintén több milliós nézettsége van, csatornájára összesen 17,3 millió ember iratkozott fel.

Ajánlott tartalmak