• Főoldal  
  • Cikkek  
  • Kevés kalcium van a gyerekek szervezetében  
Kategória: Pénzügyeink

Elindult egy olyan kezdeményezés, amely a tejtermékeket népszerűsíti. Te figyelsz arra, hogy elegendő kalciumot vigyél be a szervezetedbe?

Felmérések szerint a 4-10 éves gyermekek nagy százaléka nem fogyaszt elegendő mennyiséget a kalciumból, amely nélkülözhetetlen a csontfejlődéshez. A kalcium ugyanis fontos építőeleme az emberi csontozatnak és fogaknak.

 

A kezdeményezés felhívja a gyerekek és szüleik figyelmét az egészségtudatos étkezésre és a tudatos életmódra.

 

Tejkamion

 

Az úgynevezett tejkamion országszerte 30 helyszínen, több ezer diákkal osztja meg a tej- és tejtermékfogyasztás jó hatásait, illetve az egészségtudatos táplálkozás előnyeit.

 

Az idei „Tej! Szívvel-lélekkel!” elnevezésű kampány célja, hogy mindenki megismerje a minőségi, tehéntejből készített termékek - tej, vaj, túró, tejföl, joghurt, kefir, kakaós tej, sajt – előnyeit.

 

Ezért jó a tej

 

A tej a szervezet első számú kalciumforrása. A kalcium (Ca), egy olyan ásványi anyag, amelynek nagy szerepe van a csontok felépítésében. Emellett segít fenntartani az izmok működését.

 

A tejben jelen van még a fehérje, a tejzsír, a tejcukor és a D-vitamin. Jelentős A-, B1-, B2- és B12-vitaminforrás, de a foszfor, a magnézium és a cink is megtalálható benne.

 

Mennyi kalciumra van szükséged?

 

Az emberek kalciumszükséglete változó az életkornak megfelelően, de körülbelül egy napi kalciumszükséglethez az alábbi elegendő lehet: egy nagyobb pohár tej, egy joghurt és 4 dkg száraz sajt.

 

Mit gondolnak a sportolók?

 

A kampányt fiatal olimpikonok és sportoló példaképek, mint a tej nagykövetei támogatják. Az olimpiai bronzérmes, ötszörös Európa-bajnok, rövid pályás Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes magyar úszónő Kapás Boglárka, az olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok úszó Kenderesi Tamás és a magyar labdarúgó válogatottban középpályás Nagy Ádám egyaránt a tejfogyasztásra ösztönzik a fiatalságot.

Ajánlott tartalmak