• Főoldal  
  • Cikkek  
  • Két újabb látványosság épül Horvátországban  
Kategória: Érdekesség

18 méter mélységben sétálhatsz a tengerben, vagy akár egy függőhídon is átmehetsz a Krka kanyon felett. Te melyiket választanád?

A horvátok belehúztak: egyre több turisztikai látványossággal rukkolnak elő mostanában.

 

Üvegfalon keresztül láthatod a tengeri élővilágot

Ki ne akarná megcsodálni a tenger élővilágát, akár még egy üvegfalon keresztül is? Éppen ezért a víz alatti éttermek és szállodák mindig is népszerűek lesznek. A legújabb víz alatti turistalátványosság pedig a horvát tengerparton épül, mégpedig egy átlátszó üvegalagút, amely egy tenger alatti sétára hívja a turistákat.

 

A tengerpart mellett fekvő Primosten üdülővárosban az önkormányzat egy 60 méter hosszú és 6 méter széles panoráma alagút építésébe fogott, amely a tengerszint alá, 18 méter mélységbe vezeti el a turistákat. De ez még nem minden: a tervek szerint víz alatti alagútban étterem is lesz!

 

Primosten egyébként egy üdülőváros, amely Sibenik és Trogir között egy mesterséges félszigeten fekszik. Nagyon hangulatos település: a sok kis kőházzal és szűk utcákkal egészen különleges hangulata van a helynek.

 

A félsziget csúcsán egy 15. századból származó templom várja az odalátogatókat. A magaslatról pedig lélegzetelállító kilátás nyílik a tengerre és a várost körülvevő szigetekre is.

 

A függőhíd

Nem csak egy víz alatti alagút épül, hanem egy 462,5 méter hosszú függő gyalogoshíd is. A függőhidat másfél-két éven belül kezdik építeni, attól függően, hogy mikorra sikerül kijárni az építési engedélyt.

 

A függőhíd 140 méteres magasságban köti majd össze Necven és Trosenj középkori várát a Krka kanyon felett. Ezt a magasságot úgy képzeld el, mintha négy darab tízemeletes házat raknának egymásra. A kilátás valószínűleg csodálatos lesz.

Ajánlott tartalmak