Kategória: Pénzügyeink

Több budapesti strandról „kitiltják” a készpénzt, helyette kártyával lehet fizetni. De mit is jelent ez pontosan?

Az idei strandszezonban elsőként a Palatinus és a Paskál fürdő nyitják meg kapuikat a budapesti strandok közül. Idén is számos kedvezménnyel, programokkal, és immár készpénzmentes fizetési lehetőséggel várják a lelkes strandolókat.

 

Mi is az a készpénz?

 

Kétféle módon tudsz általában fizetni: készpénzzel vagy bankkártyával. Készpénznek a papírpénzt és fémpénzt, a pénzérméket nevezzük.

 

A bankkártyával pedig a bankszámlaszámodon lévő pénz segítségével tudsz fizetni.

 

Kezdődik a strandszezon – készpénz nélkül

 

A strandszezon hivatalosan április 28-án indult, ekkortól már üzemel például a Palatinus fürdő. Május 26-án nyílt meg a Csillaghegyi, május 27-én a Római strand, június 2-tól pedig már a Pünkösdfürdői strand is fogadja a vendégeket.

 

Az összes strandon úgynevezett készpénzmentes fizetést vezettek be, így a fürdő területén vásárolt termékekre, például ételeket, italokat, strandcikkeket készpénz helyett kizárólag a pénztárakban feltöltött kártyák és bankkártyák segítségével lehet megvásárolni.

 

Ez a rendszer kényelmesebb és sokkal biztonságosabb, hiszen így a fürdőzés során nem kell a készpénzzel bajlódni, vagy azon aggódni, hogy a pénztárcánkat el ne lopják. A kártyát pedig a távozáskor egyszerűen leadja az ember.

 

Családi programok

 

A nyár folyamán jó néhány családi, sport és gyerekprogram teszi még színesebbé a strandok életét. Várhatóan július 27-én idén is megrendezik a Strandok Éjszakája elnevezésű programot.

 

Mennyi az annyi?

 

A hétköznapi felnőtt belépők árai a tavalyi strandárakhoz képest a Pünkösdfürdői és a Csillaghegyi strandon változatlanok, a többi strandon maximum 100 forinttal emelkednek. Míg a felnőtt belépők ára 1800-3100 forint, a kedvezményes 1500-2600 forint körül van.

Ajánlott tartalmak