Jótékonysági akciók

Dátum: 2018.12.06.
Kategória: Ajánló

Így teheted szebbé a nehéz sorsú, rászoruló gyermekek ünnepét.

Az ünnepek közeledtével biztos te is gondoltál már arra, hogyan lehetne bearanyozni a nehéz sorsú gyerekek ünnepét. Íme, néhány hely, ahol várják az adományokat.

Cipősdoboz akció

 

Talán az egyik legismertebb a Cipősdoboz akció. Nincs más dolgod, minthogy keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt. Ezután döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod ajándékod, majd töltsd meg ajándékokkal. A cipősdobozokat a Baptista Szeretetszolgálat juttatja el a gyermekekhez, még az ünnepek előtt. A dobozok gyermekotthonokba, nagycsaládokhoz, kórházakba, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolákba, alapítványokhoz és civil szervezetekhez kerülnek.

 

Szeretet.éhség.

 

A Bazilikánál megtalálható adománypontnál bedobott pénzadománnyal az Ökumenikus Segélyszervezet szegénység elleni küzdelmét támogathatod. Az Adományponton egészen december 23-ig működik a szeretet.éhség. sütöde, így adományozóként egy önkéntesek által készített különleges mézeskalácsszívvel is gazdagabb leszel. (Az önkéntesek rendszeresen vagy alkalmanként, belföldön vagy külföldön a közös jó érdekében személyes akaratból segítenek fizetség igénye nélkül.)

Az adományboltban szeretet.éhség. ajándéktárgyakat és kézműves termékeket is vásárolhatsz. Ezekkel nemcsak annak szerzel örömöt, akit később megajándékozol, hanem a Segélyszervezet munkáját is támogathatod.

 

MikulásGyár

 

A MikulásGyár tartós élelmiszert (tészta, konzerv, olaj, cukor, só, liszt stb.), tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, takarót, játékot, édességet és könyvet gyűjt. Az önkéntesek az adományokat dobozokba teszik, majd ezeket a dobozokat a Magyar Vöröskereszt megyei központjába juttatja el a Magyar Posta, a dobozokat pedig a rászorulók kapják meg. A MikulásGyár november 30. és december 21. között tart nyitva, a Millenáris Parkban 9 és 21 óra között, a Lurdy Házban 10-től 19 óráig.

Ajánlott tartalmak