Itt az új Nike cipő

Dátum: 2019.04.02.
Kategória: Sport

Az Adapt BB 350 dollárba, azaz közel 100 ezer forintba kerül majd.

A „jövő lábbelijének” nevezett, 350 dollárba kerülő Adapt BB edzőcipőt, amelynek nincsenek fűzői, nemrég dobták a piacra.

 

Kosárlabdázók álom cipője

A névben BB a kosárlabdára utal. A Nike mindenképpen ebben a sportágban szerette volna először bevezetni ezt a cipőt: kosarazás közben a lábméret ugyanis folyamatosan változik. Ennek a darabnak pedig az a sajátossága, hogy pont annyira szorítja meg magát, amennyire kell, így nem kell folyton újrakötni. Hogy lehetséges ez?

 

A cipőbe egy kis motort építettek, amely összehúzza, illetve kilazítja a cipőbe épített szalagokat. A Nike tulajdonképpen a Vissza a jövőbe filmek ikonikus önbefűző cipőjét alkotta meg.

 

Így lehet irányítani

A cipőt egy mobilra telepített alkalmazással, bluetooth segítségével lehet irányítani. Több különböző dolgot is be lehet állítani, például, hogy mennyire legyen szoros a cipő, vagy bizonyos meccsszituációkban hogyan reagáljon.

 

Be lehet programozni mondjuk azt, hogy időkéréseknél meglazuljon, amíg pihen a játékos, majd újra kellően szoros legyen, amikor visszatér a pályára. Két gomb is van a talprésznél, amivel szorítani és lazítani lehet rajta játék közben.

 

Elbukott?

Az első akadályon viszont állítólag elbukott a Nike új edző cipője. Az történt ugyanis, hogy az az androidos program, amely irányítja a cipő viselkedését, felmondta a szolgálatot.

A bbc.com hírportál szerint a Google Android applikáció egyik frissítése, amely révén a cipő viselője lazíthatja vagy szorosabbra állíthatja a lábbelit, nem működött.

Bár a feszesség mértéke a cipő oldalán található gombok segítségével kézzel is állítható, az Android alkalmazás hibája csalódást keltett. Egyes vevők arra panaszkodtak, hogy az applikáció csak az egyik cipő tartását irányította.

Ajánlott tartalmak