Kategória: Pénzügyeink

Egy online játék segítségével játszva kalandozhatsz a pénzügyi kérdések világában. 

Új, mobilokon elérhető oktatójátékot fejlesztett ki a Pénziránytű Alapítvány, amely a 7. és 8. osztályosoknak készített tankönyvet a pénzügyekről. Ennek a címe: Küldetések a pénz világában, és a mindennapi pénzügyek megértéséhez ad segítséget. Ehhez tartozik ez a vadonatúj app, amelyet most bemutatunk neked.

Hogyan működik a Hősképző alkalmazás?

A játék 12-15 éves gyerekeknek szól, vagyis neked is. A Pénzügyi Hősképzőbe lépve pénzügyi- gazdasági küldetések teljesítésével kaphatsz küldetéspontokat, rövidítve kápékat. Ha játszani szeretnél, először regisztrálj, válassz saját játékos karaktert, és adj nevet saját hősödnek. Először egy romos hősképzőbe érkezel, majd feladatok teljesítésével szebbé varázsolhatod az épületet, így eljuthatsz a pénzügyi hősök világába.

A tíz küldetésen belül számos kisebb játékos feladat vár. A kihívások lehetnek kvíz jellegűek, számolósok vagy halmazba rendezős feladványok is.

A Hősképzőben úgynevezett Mentor, vagyis egy segítő támogatásával ismerheted meg az egyes kihívások működését, a kápék gyűjtésének szabályait. Először ingyen, majd segítő pontokért kérhetsz információkat a feladatok megoldásához.

Mi lesz a gyűjtött pontokkal?

Aki nem veszi igénybe a segítséget, segítő pontot gyűjt. A gyűjtött kápékról iskolák közötti ranglista, illetve egyéni játékosok toplistája készül. 

A megszerzett pontokat felhasználhatod közösségi élményekre, felajánlhatod jótékony célra, vagy akár értékes ajándékokra is elköltheted.

Az applikációt ingyen letöltheted az App Store-ból és a Google Play-ről. Hogy sikerrel gyűjthesd a pontokat, okvetlenül használd a tankönyvet!

Jó szórakozást!

 

 

 

Ajánlott tartalmak