Interaktív múzeum

Dátum: 2019.02.08.
Kategória: Ajánló

Ott az én helyem!

Jártál már olyan múzeumban, ahol nem úgy érezted magad, mint az elefánt a porcelánboltban? Ahol nem osztály vigyázzban kellett kettesével haladni síri csendben?

 

Csak remélni tudom, hogy igen. De, ha mégsem, akkor mutatok pár olyan helyet, ahol nagyon meglepődnél. Hogy még érdekesebb legyen, képzeletben el is utazunk Bécsbe, Ausztria fővárosába. Írd fel a bakancslistádra, nekem biztosan szerepelni fog a terveim között, hogy újra eljussak az életem során.

Hogy mit lehet ott látni? Sorolom!

 

MAK (Osztrák Iparművészeti és Kortárs Művészeti Múzeum)

Gyerekbarát kiállítások, ahol csak kapkodod a fejed. Az uncsi székeket azzal teszik ebben a múzeumban feledhetetlenné, hogy árnyjátékokat készítenek a tárgyak árnyékaiból, így ha már unod őket bámulni, akkor azonnal felvidítanak a sötét képeik. Sőt, ezen a helyen még arra is szavazhatsz, hogy mi tetszik és mi nem. Papírérméket adhatsz a neked legjobban tetsző, számodra legérdekesebb vagy legjobb illattal rendelkező kiállítási tárgyakra. Láttál már ilyet?

 

Schönbrunni kastélymúzeum Gyermekmúzeuma

A császári család gyermekeinek életét mutatja be a Schönbrunni kastélymúzeum kiállítása, hogy hogyan élték az utódok hétköznapjaikat, mivel játszottak, milyen volt a hajviseletük. Sőt, még be is lehet öltözni 18. századi úri gyereknek, mindenféle kosztüm várja a bejáratnál a látogatókat. Lehet fotókat készíteni, hintózni, lovacskázni. Mint a mesékben.

 

Zoom gyerekmúzeum

Egy varázslat ez a hely, tele mindenféle interaktív foglalkozással. Lehet mesterkedni fával, textillel, festékkel. Még animációkat is készíthet az érdeklődő. A saját alkotásokat haza lehet vinni, hogy emlékeztessenek a szép élményekre.

 

Wiener Linien Tömegközlekedési Múzeum

Nem lenne teljes a bécsi látogatás az autók nélkül. A tömegközlekedési múzeumban minden jármű őrült megtalálja az érdeklődését kielégítő részleget

Ajánlott tartalmak