Kategória: Tech

Magántanár nélkül készülnél nyelvvizsgára, vagy felfrissítenéd a nyelvtudásod? Mutatunk néhány oldalt, amellyel eredményesen tanulhatsz.

Magántanár nélkül készülnél nyelvvizsgára, vagy felfrissítenéd a nyelvtudásod? Mutatunk néhány oldalt, amellyel eredményesen tanulhatsz.

 

Az idegen nyelvek tanulásához sokszor külső segítségre van szüksége a diákoknak. Ha te is úgy érzed, hogy magántanár nélkül, néhány alkalmazás használatával készülnél, akkor próbáld ki a következő ingyenes oldalakat!

 

  1. Italki

 

Ezen az oldalon kapcsolatba léphettek nyelvtanárokkal és anyanyelvi beszélőkkel, akik segíthetnek kijavítani az írásaitokat vagy együtt gyakorolhatjátok a nyelvet.

 

  1. ExamEnglish

Nyelvvizsgára készültök angolból? Ez az oldal nagyon nagy segítséget jelenthet!

 

  1. Forvo

 

A Forvóval a kiejtést gyakorolhatjátok. Az oldal gyakorlatilag 280 nyelv szavainak hatalmas adatbázisa, mindegyiket anyanyelvi beszélők mondták fel.

 

  1. BBC Languages

 

Ha már tudtok angolul, a BBC oldalának segítségével tanulhattok franciául, spanyolul, németül, olaszul, portugálul, kínaiul vagy a további harminc nyelv valamelyikén.

 

Mennyire nehéz egy idegen nyelvet megtanulni?

 

Érdekes felmérést végzett egy külföldi intézet. Öt nehézségi kategóriát állítottak fel abban a kérdésben, hogy melyik nyelv mennyire könnyen/nehezen megtanulható egy átlagos amerikai/angol számára.

 

A kutatásban a magyar nyelv a 4+ kategóriába került, ami azt jelenti, hogy egy angol anyanyelvű embernek nagyon nehéz lenne megtanulnia. Az intézet szerint egy teljes évig, csak erre koncentrálva tudná csak megtanulni.

 

Az 1. kategóriába azok a nyelvek kerültek, amelyeket az amerikaiak könnyebben megtanulnak. Ide került például a germán, dán, norvég, svéd, francia, olasz, spanyol és portugál nyelv is. Az intézet szerint ezeket a nyelveket egy angol anyanyelvű körülbelül félév alatt tudja megtanulni.

 

A 2. kategóriás nyelvek közé egyedül a német került, a 3-asba az indonéz, a maláj és a szuahéli.

 

A 4. nehézségi csoportba tartozik a legtöbb nyelv. Ebben a csoportban szerepelnek az Európában beszéltek közül a szláv nyelvek, mint az orosz, a szerb, a szlovák vagy a szlovén.

 

Az 5. kategóriába csak öt nyelvet soroltak a kutatók: az arab, a kantoni, a kínai, a japán és a koreai nyelvet. Itt sok az angol nyelvben ismeretlen hang, és az írásjeleket is meg kell tanulni.

Ajánlott tartalmak