• Főoldal  
  • Cikkek  
  • Ingyen ünnepelheted az állatok világnapját az Állatkertben!  
Kategória: Ajánló

Az állatok világnapja kapcsán lesz egy érdekes rendezvénysorozat az Állatkertben, ahová mától vasárnapig a 14 év alatti gyerekek ingyen mehetnek. Nosza!

 

Mától vasárnapig sok különleges programra látogathatsz el az Állatkertbe ingyenesen. Indul az Állatszeretet Fesztivál, amely az állatok világnapja kapcsán az állatok védőszentjének, Assisi Szent Ferencnek a napján kezdődik. 

Egy gyerekjegy egyébként 1900 forintba kerülne, egy diákjegy pedig 2000 forintba, úgyhogy megéri most menni.

Nézzük a programot!

Bemutatkozik a Magyar Madármentők Alapítvány: állatkerti állatmentő tevékenység képekben és élőben a helyszínen. Óránként más és más élő állattal lehet találkozni (helyszín: Nagytó part, Pálmaház oldal)

Hüllők, ízeltlábúak kiállítás, tanácsadás és bemutató (helyszín: Varázshegy fogadótér)

Szót kérnek az állatok: bemutatkoznak a hazai állatvédő szervezetek (kivéve október 7-én) Gazdiképző – a felelős állattartás aranyszabályai (helyszín: Főkapu tér)

A Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetségének kézműves programja (mag- és termésképek) (helyszín: Nagy tó sétány-Pálmaház oldal)

Természet- és madárvédelem a mindennapokban, téli madárvédelem (helyszín: Nagytó sétány-Pálmaház oldal)

Akcióban a természetvédelem: a Fővárosi Önkormányzat Természetvédelmi Őrszolgálata - városi természetvédelem játékosan (helyszín: Nagytó sétány – Japánkert oldal)

Szamóca Kiskertész Tanoda: ültetés, alkotás, újrahasznosítás (helyszín: Nagytó part – Pálmaház oldal)

Ne csak nézz, láss is! Teleszkópos madármegfigyelés, szerdától vasárnapig 11.00 és 14.00 órakor (helyszín: Nagytó part-Pálmaház oldal)

Alkoss kedvedre! Ökocsiga Játszóház Kézműves program, fajáték készítés, terepasztal, szabás-varrás (helyszín: Nagytó sétány-Pálmaház oldal)

Talaj a lábunk alatt: interaktív talajkísérletek, mini talajszelvény készítés, játék, sárdagasztás (helyszín: Nagytó sétány – Japánkert oldal)

A Magyar Rovartani Társaság és a Magyar Természettudományi Múzeum közös programja: rovarok mikroszkóp alatt, preparátum kiállítás (helyszín: Szavannaház) 

Kell-e fésülni az oroszlán sörényét? Állatkerti mesék, titkok (helyszín: Nagytó sétány-Japánkert oldal)

Bonsai kiállítás szakmai tanácsadással csak szombaton és vasárnap 10.00-17.00 óráig (helyszín: Barlangterem)

Munkában a segítő és terápiás kutyák: a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola bemutatója, csak vasárnap 11.00 és 15.00 óra között 

Ajánlott tartalmak