Íme a legfinomabb ketchup

Dátum: 2018.04.16.
Kategória: Érdekesség

Ha szoktatok otthon ketchupot enni, márpedig elég sokan vagyunk ezzel így, nézzétek meg 15 termék közül, melyik a legfinomabb!

Hot dog, hamburger, virsli, melegszendvics: mindegyiket ketchuppal fogyasztjuk. Van, aki a Heinz, Felix vagy Globus márkájú ketchup-ot szereti. Ismertetjük a ketchup-teszt eredményét.

A ketchup története

A ketchup paradicsomból fűszerek hozzáadásával készül, savanykás ízű, az egész világon igen elterjedt mártás.

A „ké tsiap” mártás már 350 évvel ezelőtt szerepelt a kínai írásokban, az angol nyelvben 1690-től ismert. A kínaiak azonban különböző halfélékből és puhatestűekből készítették a fűszeres mártást. Angol és holland tengerészek közvetítésével jutott Európába. A ketchup szó egyes feltételezések szerint kínai eredetű (Ké Tsiap, 茄汁) és egy fűszeres halszósz neve volt, ez azonban nem biztos.

Érdekesség, hogy ha egy ideig folyamatosan rázzák egy ketchupos készítmény üvegét, akkor a félig szilárd pép hamarosan vörös folyadékká alakul.


Így vásárolj okosan!

Amire a vásárlásnál, illetve a fogyasztásnál figyelj, hogy nem véletlenül olyan édesek, sok bennük a cukor. Nem kell persze kétségbeesni, de tartsunk mértéket, hiszen egy evőkanálnyi ketchupban egy kockacukornak megfelelő mennyiségű cukor van. 

Kenjük vékonyan szendvicseinkre, ne nyomjuk tele vele a hotdogkiflit és a hamburgert! Ha odafigyelünk a megfelelő mennyiségre, akkor a ketchup is beilleszthető az étkezéseinkbe. De az is jó megoldás, ha cukormenteset vesztek, hiszen abból is sokféle megtalálható már a boltok polcain. 

A verseny

15 féle ketchupot teszteltek a lelkes jelentkezők. Véleményük szerint ezek a legfinomabb ketchupok:

Aranyfácán (Auchan)
Gustoso (Penny Market)
Heinz (CBA)
Tesco (Tesco)
Auchan (Auchan)
Globus (Tesco)
Felix (CBA)
CBA (CBA)
Hellmann’s (Tesco)
Univer (Tesco)
Kania (LIDL)
Lomee Premium (Aldi)
Spar (Spar)
Tutitupp Auchan (Auchan)
Jóljár (CBA)


 

Ajánlott tartalmak