Kategória: Pénzügyeink

Mit tudhat az a marhahús, ami kilónként 30 ezer forintba kerül? Erre mi is kíváncsiak vagyunk.

 

Biztosan hallottál már olyan ételekről és italokról, amelyek olyan drágák, hogy szinte el sem hiszi az ember, hogy van, akinek ez megéri.

Olvashatsz híres borokról, amelyek palackonként több százezer forintért kelnek el, és akadnak olyan éttermek Magyarországon is, ahol egy átlagos havi fizetést simán el lehet költeni egy vacsorára.

De kilónként 30 ezer forintos marhahúsról még nem hallottunk. Egészen mostanáig.

 

 

Minden évben megrendezik a mezőgazdasági szakkiállítást Budapesten, ahol nagyon sokféle új ételt ki lehet próbálni, és különböző országok a saját különlegességeikkel jelentkeznek.

Idén Japán kiállítási pavilonja volt az egyik legérdekesebb, ott is egy olyan marhahús, aminek párját sem találni a világon.

A Wagyu nevű húskülönlegességről azt lehet tudni, hogy a marhatenyésztők sörrel itatják, esténként pedig masszázzsal kényeztetik a marhákat. Sőt, állítólag az állatok jó közérzete miatt híres japán alkohollal locsolgatják a marhákat. Japánban egyébként a jen a fizetőeszköz, és az árak már eleve drágábbak, mint nálunk.

Egy biztos: akármit is tesznek, akármennyibe is kerül, ez a hús tényleg nagyon finom. És erről meggyőződhettek a mezőgazdasági kiállításon a magyar látogatók is.

A séf gyakorlatilag egy showműsort adott elő, amint bemutatta az erre a célra kialakított borotvaéles késeit. Megkóstoltatta a húsokat és elmagyarázta, hogy nem mindegy, hogyan vágjuk a húst.

Más az íz, ha a húsrostokra merőlegesen, és más, ha párhuzamosan szeletelik a marhahúst.

Mindenesetre a Wagyu illata és az íze is káprázatos, a hús vajpuha, pár perc alatt elkészíthető, és még egészséges is.

De akad egy kis bökkenő.

Nálunk a hasonló marhatenyészetből származó hús ára kilónként 20000 forint, míg az eredeti japán Wagyu marhahús ára 30000 forintnál kezdődik.

(forrás: Grilland.blog.hu)

Ajánlott tartalmak