Így lazítanak a gazdagok

Dátum: 2019.03.11.
Kategória: Érdekesség

Síelés a Déli-sarkon, vadászat egy afrikai törzzsel - csak néhány példa.

Még a legsikeresebb emberek is úgy érzik néha, hogy félre kell tenniük a munkájukat, hogy a szabadságuk alatt feltöltődjenek energiával és élményekkel.
 

Hogy tud egy vezető kiégni?

 
Biztos hallottad már azt a kifejezést, hogy valaki úgymond kiég. Ezt akkor szokták mondani, ha valaki olyan fáradt, hogy szinte feladja minden vágyát, elképzeléseit, és úgy érzi, nem is képes a céljai megvalósítására.
 
A nagyvállalatok vezetőinek, a leggazdagabb embereknek a sikeres életük dacára, egy idő után csökken a lelkesedésük. Ez természetes, nem is lehet egy életen át minden nap maximális teljesítést nyújtani, és óriási a felelősségük. Sok ember munkájáért felelnek, és vagyonok vannak rájuk bízva. Tehát ha valaki ilyen helyzetbe kerül, törekednie kell arra, hogy mielőbb formába kerüljön. 
 
És hogyan lehet újra feltöltődni energiával? Hát például a több hónapos, akár egyéves, fizetett vagy fizetés nélküli szabadsággal.

Különleges programok

A kiégés elől menekülő vezetők általában 35 és 50 év körüliek. A hosszabb szabadságuk alatt gyakran extrém programokon vesznek részt, vagy új dolgokat tanulnak meg. Arra is van példa, hogy ilyenkor huzamosabb ideig együtt vannak a családjukkal, gyermekeikkel akár egy világ körüli utazáson.
 
Az üzletemberek sokszor extrém kalandokban töltődnek fel: például egy több hetes síexpedícióra mennek az Antarktiszra. Vagy megfigyelik a hegyekben rejtőző, ritkán látható hópárducok természetes élőhelyeit.
 
Volt egy 40 éves üzletember, aki eladta a millió dollárokat érő technológiai cégét, és kicsit ki akarta szellőztetni a fejét, mielőtt belevágott volna egy újabb vállalkozásba. Neki olyan programot állítottak össze, amely alatt 66 országba jutott el egy magánrepülőgéppel.
 
Az utazásai során például egy távoli sivatagban megtanult a helyi törzzsel nyíllal vadászni, sőt, még saját dokumentumfilmet is készített a dél-afrikai partoknál a szardíniavonulásról.
 
 
 

Ajánlott tartalmak