Így készülnek a legók

Dátum: 2020.02.03.
Kategória: Érdekesség

A LEGO könyvből többek között kiderül az is, hogyan tervezik meg a különféle figurákat.

A LEGO könyvből mindent megtudhatsz, ami csak érdekelhet a témával kapcsolatban. Nézzünk is pár érdekességet a könyv alapján arról, konkrétan hogyan készülnek a figurák.

 

Mi az első lépés a tervezésnél?

Először is inspirálódniuk kell az alkotóknak. A tervezőcsapatok különböző forrásokból gyűjtenek anyagot, akár még a saját életükből is. A Lego City csapata például egy napig egy tűzoltóállomáson dolgozott, hogy még többet megtudjanak a tűzoltásról és a járművekről. Így később sokkal könnyebben tudták megtervezni a figurákat.

 

Jöhet az ötletelés, tervezés

Először összeül a tervezőcsapat, hogy megbeszéljék a felmerülő ötleteket egy új történetre vagy karakterre. Ezután a tervezőcsapat és a marketingosztály együtt dolgozik tovább a modelleken.

Ha a készlethez szükség van egy új Lego elemre például, akkor egy elemtervező kidolgoz pár ötletet egy 3D szoftver segítségével. Ezután a grafikus kiegészíti a megfelelő színekkel és mintákkal.

Az ötletelést követően a figurákra vonatkozó néhány ötletet kézzel megrajzolják vagy agyagból megformázzák. Ha egy elemből nem létezik a megfelelő szín, a tervezők befestik.

 

Végül: a modell kidolgozása és a Modell Bizottság

Ezután egy 4–8 fős modelltervező csapat elkezdi kidolgozni a modell végső formáját. Több változatot is elkészítenek, hogy teszteljék a különböző funkciókat és színeket. A folyamat során rendszeresen tesztelik a modelleket gyerekekkel is. Így ki tudják deríteni, nekik mi tetszik a legjobban, vagy mivel egészítenék ki.

 

A modell ekkor már majdnem elkészült, de még van pár teendő: el kell fogadtatni Modell Bizottsággal. Ha bárki talál valami problémát, a tervezőknek elölről kell kezdeni az egészet. Ha viszont elfogadják, akkor a modellt szétszedik, és az útmutatót készítő csapat újra megépíti, majd elkészítik az építési útmutatót.

 

Ajánlott tartalmak