Így érd el a céljaid

Dátum: 2018.12.22.
Kategória: Érdekesség

A legfontosabb nem a kudarc elkerülése, hanem hogy megtanuljuk kezelni, ha esetleg nem érjük el a céljainkat.

Mindannyian a sikerre vágyunk, így lettünk megteremtve. A kudarctól néha egyenesen rettegünk, az elkerülésén dolgozunk folyamatosan. Azonban a kudarc nem kerül mindig el minket. Bármennyire is utáljuk ezeket a helyzeteket, mégis szükségesek a sikerhez, hisz kudarc nélkül a siker sem létezik.

 

Ugyanis, ha valami nem sikerül, hajlamosak vagyunk mélyebben a dolgok mögé nézni és elgondolkodni a helyzetünkön, így pedig tanulunk és fejlődünk. A legfontosabb tehát nem a kudarc elkerülése, hanem hogy megtanuljuk kezelni, ha nem érjük el a céljainkat.

 

A kudarc nagyságát te döntöd el

 

A kudarc nagyságát te határozod meg azzal, ahogy reagálsz rá. Ha valami nem sikerül, tekints rá úgy, mint egy tanulási és fejlődési lehetőségre. A sikeres és sikertelen emberek közti egyik legfontosabb különbség például az, hogy a sikeres emberek pozitív oldalról képesek nézni a dolgokat, a sikertelen emberek azonban mindig a negatív oldalt nézik.

 

Ahogy a híres amerikai üzletember, Henry Ford, a Ford Motor Company alapítója mondta egyszer: akár azt hiszed képes vagy rá, akár nem, igazad lesz!

 

Mit tanulhatsz?

 

Sokan úgy tekint a kudarcokra, mint a siker ellentétére. Ez azonban nem igaz: a kudarc a siker része. Tehát ne a problémára koncentrálj, hanem arra, hogy mit tanulhatsz belőle. Kezeld a kudarcot megoldandó leckeként!

 

Emlékeztesd magad a célra

 

Ha látod magad előtt a célod, máris motiváltabb leszel. A motiváció pedig azért is fontos, mert így nem veszíted el az érdeklődésed a célod iránt.

 

Tervezz újra

 

Az újratervezés során jobban átlátod, hogy mit kell tenned, hiszen tanultál az előző hibáidból. Hozz létre egy új tervet és kezd újra cselekedni.

Ajánlott tartalmak