Kategória: Tech

Nem hiszem el, hogy megint a repülő autókról írunk, de ha egyszer muszáj?

Eddig azt hallottuk, hogy majd 10-15 év múlva válhat valósággá a dolog, azonban az Uber és a NASA ezt másképp látja.

Pontosan mit is lát?

Lényegében az UberAir, egy repülő taxi lenne. (Szóval igazából nem is a tiéd az autó) Viszont az Uber nem egy tech-vállalat, ezért jön a képbe a NASA. Ők meg azért elég sok mindenhez értenek. 

Na, de miért most?

2020-ban szeretnék már tesztelni Los Angelesben, hogy a 2028-as olimpián már teljesen elterjedt legyen a repülő járgány.  A spéci dolog, hogy ez egyfajta közösségi közlekedés lenne. Az autókat egy appon lehet majd hívni, és a tetőn beszállni. Ha a csodamasinában vagy már, megmondod neki, hova szeretnél menni, és már repültök is. Szó szerint.

A technikai részletek még nem teljesen ismertek, és nem is megyünk most bele. Egyszerűen csak fogadjuk el, hogy működni fog. 

Na, de miért kell ez nekünk?

- Menő

Okés, ez igaz. De nem valami tudományos a dolog. Nézzük komolyabban a dolgot.

- Kisebb lesz a „hagyományos” forgalom.

Bizony, ha mehetsz repülő járgánnyal valahova, akkor ki akarja a földet választani? Arról nem is beszélve, hogy a károsanyag kibocsájtás is jelentősen csökkenne, és gyorsabban lehet egyik pontból a másikba jutni. 

- Akadnak azért problémák

Jogilag még nem tudni, hogyan lesz ez megvalósítható, hiszen már a nagyobb drónokat is regisztrálni kell, akkor mi lesz egy repülő autóval ami embereket szállít? Na, erre a kérdésre még keressük a választ.

Ajánlott tartalmak