Kategória: Pénzügyeink

Az emberek többsége azért választja ezt a fizetési módot, mert könnyen használható.

Az amerikaiak már a jövőben járnak: közel 18 millióan fizetnek a hangjukkal, és a legújabb jelentések szerint a számuk négyszeresére fog emelkedni a következő öt évben.

 

Siri, Alexa, Google Assistant

Ahhoz, hogy a hangoddal tudj fizetni, nem kell más, csak gép, vagyis egy úgynevezett „intelligens asszisztens”.

 

Ezek a gépek mesterséges intelligenciák. Mesterséges intelligenciának egy gép, program vagy mesterségesen létrehozott tudást, „intelligenciát” nevezzük.

 

Akinek Apple készüléke van, annak ott a Siri, amely már képes arra, hogy közvetlen utalásokat indítson. A Siri például egy mesterséges intelligencia, hiszen nem létező ember, mégis tud nekünk segíteni, és megérti, amit mondunk.

 

Az Amazon Alexa a Capital One bankkártya számlánkat tudja kezelni, míg a Google Assistant lehetővé teszi vásárlóinak, hogy hanggal azonosítsák magukat, és ezzel hagyják jóvá a kifizetéseiket.

 

Mit mondanak az előrejelzések?

Pár év múlva az amerikai felnőttek közel egyharmada, mintegy 78 millióan már hangalapú fizetési szolgáltatásokat fog használni. A hangfelismerést használók fele azért választotta ezt a módot, mert könnyen használható. De sokan nyilatkoztak úgy, hogy szeretnék kipróbálni, mint új, interaktív lehetőséget.

 

A Mastercard alelnöke (amely cég a bankkártyák kiadásával foglalkozik) így nyilatkozott a témában:

 

„A hangtechnológia gyors fejlődése és terjedése képes megváltoztatni életünket és vásárlási szokásainkat. Ha megfelelően bánunk vele, a hang használata hozzásegíthet a gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb vásárláshoz.”

Ajánlott tartalmak