Kategória: Érdekesség

Az Egyesült Államokban már olyan kanál is létezik, amit megehetsz.

 

A felmérések szerint sokan veszik az amerikai fejlesztésű, ehető kanalat. A cél az újrahasznosítható vagy újrafeldolgozható műanyaghulladék mennyiségének csökkentése. Vajon ez azt jelenti, hogy lejárt a műanyag kanalak kora?

 

Több ízesítésben is kapható

Az Egyesült Államokban az újrahasznosítható vagy újrafeldolgozható műanyaghulladék majdnem egésze szeméttelepeken végzi. Egy Planeteer nevű cég az ehető kanalaival pedig szeretne valamennyit javítani ezen az arányon.

 

Az ehető kanál az Incredible Spoon nevet kapta. Fontosabb jellemzői:
 

  • két méretben kapható,
  • feketebors-, köménymag-, indiaimasala-, vanília-, illetve csokoládéízesítésben van jelen a piacon,
  • vegán (azaz nem tartalmaz állati eredetű összetevőket), genetikailag nem módosított,
  • a fogyaszthatósági ideje egy év.
  • Az evőeszköz forró ételek esetében 25, desszertek esetében pedig 45 percig tud megfelelni rendeltetésének.

 

A cég naponta 50 ezer ilyen kanalat állít elő. 2019 eleje óta 1 millió darabot adtak el az evőeszközből. A sikeren felbuzdulva már ehető villák, szívószálak és kávékeverők kifejlesztésének is nekikezdtek.

 

Te is készíthetsz saját kezűleg ehető kanalat

Nem kell más hozzá, csak 3 és 1/2 csésze liszt, 1 csésze víz és kevés só. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Öntsd a vizet egy tálba, majd keverd hozzá a lisztet és a sót. Lisztes felületen nyújtsd ki a tésztát, majd egy kanál segítségével vágd ki a formákat. Ezután tedd a kanalakat egy tepsire, helyezd rá a kivágott formát, és süsd, amíg barnák nem lesznek. De bármilyen keksztésztából is elkészítheted, garantált a siker!

Ajánlott tartalmak